Η Βόρεια Κορέα συγχρόνισε την ώρα της με τη Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα συγχρόνισε την ώρα της με τη Νότια Κορέα

Πρόκειται για το «πρώτο πρακτικό μέτρο» που λαμβάνεται μετά την ιστορική συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Μουν Τζε-Ιν – Η Βόρεια Κορέα γύρισε τους δείκτες των ρολογιών κατά μισή ώρα αργότερα 

north_south_korea
Μέχρι και τα... ρολόγια άλλαξαν στη Βόρεια Κορέα μετά την ιστορική συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν.

Αν και για πολλά χρόνια οι δύο Κορεές τουλάχιστον συμφωνούσαν για την ώρα, τον Αύγουστο του 2015, κι ενώ οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν επιδεινωθεί, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να... αλλάξει την ώρα, γυρίζοντας πίσω κατά 30 λεπτά τους δείκτες των ρολογιών.

Πλέον, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η Βόρεια Κορέα συγχρόνισε τα ρολόγια της με τη Νότια Κορέα, ως ένδειξη αποκλιμάκωσης και νέας προσέγγισης στη σχέση των δύο χωρών.

Όπως μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, η επαναφορά της ώρας «είναι το πρώτο πρακτικό μέτρο που λαμβάνεται μετά την τρίτη συνάντηση στην ιστορική σύνοδο κορυφής Βορρά-Νότου», που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης