Η «Ταραντούλα» και 4 ακόμη μυστικά όπλα της Τουρκίας μετά το «Σαλάχι»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tourkia

Υπερσύγχρονα υποβρύχια drone, κατασκοπευτικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα και ελικόπτερα, αμφίβια τανκς, laser weapons και κατευθυνόμενες σούπερ βόμβες απαρτίζουν το νέο αναβαθμισμένο οπλοστάσιο της Αγκυρας, η οποία το διαφημίζει ως «σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα»

Η Τουρκία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ, ενώ τα τελευταία χρόνια χτίζει συστηματικά μια ολοένα πιο προηγμένη και ανταγωνιστική πολεμική βιομηχανία. «Δεν θέλω να είμαι σαρκαστικός, αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω την αμερικανική κυβέρνηση για όσα οπλικά συστήματα δεν μας δίνει. Ετσι μας ανάγκασαν να αναπτύξουμε τα δικά μας», δήλωσε τον Μάιο του 2016 ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της τουρκικής Γραμματείας Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM).

Η τουρκική κυβέρνηση στοχεύει αφενός να ενισχύσει τις εξαγωγές αμυντικού υλικού και αφετέρου να εκμηδενίσει, σε βάθος χρόνου και με ορίζοντα το 2023, την εξάρτησή της από τις εισαγωγές όπλων. Ελπίζει με τον τρόπο αυτό να εξοικονομήσει χρήματα, επιτυγχάνοντας παράλληλα τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών της, αντικαθιστώντας παλαιότερης τεχνολογίας οπλικά συστήματα.

■ «Wattozz», το υποβρύχιο drone-«σαλάχι»: Πριν από λίγες ημέρες η «Daily Sabah» αποκάλυψε το νέο «πολεμικό υπερόπλο» της Τουρκίας, όπως το χαρακτήρισε. Το υποβρύχιο drone θυμίζει στην όψη σαλάχι και μπορεί να έχει και κατασκοπευτική, αλλά και επιθετική χρήση. Κατασκευασμένο από τιτάνιο και αλουμίνιο, θα είναι καλυμμένο από σιλικόνη, ενώ θα διαθέτει δύο κάμερες ως «μάτια» και οι τρεις μηχανές του θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα έως και 5,5 κόμβους για μέχρι 12 ώρες. Ο έλεγχός του θα γίνεται μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων, παρόμοιων με εκείνα που χρησιμοποιούν οι φάλαινες και τα δελφίνια για να επικοινωνήσουν. Παρά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για τουρκική προπαγάνδα και fake news. Με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2023, το μέλλον του εγχειρήματος μοιάζει αβέβαιο. Οι κατασκευαστές δεν έχουν δημοσιοποιήσει τις προδιαγραφές του, ούτε έχουν παρουσιάσει κάποια φωτογραφία, εκτός από ένα animation που μοιάζει με φάλαινα και σαλάχι μαζί...

■ «Tarantula», το mini drone τροχοφόρο: Την ίδια στιγμή, η Τουρκία επενδύει και στη λεγόμενη «Ταραντούλα». Πρόκειται για επίγειο μη επανδρωμένο τροχοφόρο. Κοινώς, μικρό άρμα μάχης, ένα μίνι τανκ που θα δρα υποστηρικτικά προς τις χερσαίες δυνάμεις. Τα εν λόγω drone tanks διαδίδεται ότι προορίζονται κυρίως για τον Εβρο και άλλες δύσβατες περιοχές, καθώς περνάνε ακόμα και μέσα από ποτάμι ή κακοτράχαλο βουνό. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός κινήσεων. Ο Τούρκος υφυπουργός Αμυνας ήταν ο πρώτος που έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου μη επανδρωμένου τροχοφόρου οχήματος με την επωνυμία «Tarantula», εφοδιασμένο με πολυβόλο και άλλα «όπλα». Η «Ταραντούλα»... βλέπει 3 χιλιόμετρα μπροστά και μπορεί να λειτουργεί επί οκτώ ώρες. Παρακολουθεί, καταγράφει, πλήττει στόχους και έχει πρόσβαση παντού. Μπορεί να «φορτωθεί» με μικρούς πυραύλους, πολυβόλα, πυροβόλα μικρού διαμετρήματος και συστήματα παρατήρησης. Χρησιμοποιείται ήδη σε ειδικές καταστάσεις και αποστολές, ενώ το ελέγχουν μέσω δορυφόρου.

tarantoula


■ Μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη: Την ίδια στιγμή, οι τουρκικές βιομηχανίες αεροναυπηγικής ηγούνται των προσπαθειών για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως το UAV της Anka για τον Στρατό, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες εισαγωγής από το εξωτερικό της αναγκαίας τεχνολογίας. Τα νέα αυτά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα συλλογής πληροφοριών χρησιμοποιήθηκαν κατά την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο συριακό καντόνι της Αφρίν. Μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι ένα τέτοιο πέταγε και πάνω από τη Ρόδο, μέχρι να αναχαιτιστεί από δύο μαχητικά F-16. Διαθέτει σύστημα ραντάρ τεχνητού ανοίγματος (SAR), σύστημα ακριβείας εντοπισμού κατεύθυνσης και γεωγραφικής θέσης, αναλογικό και ψηφιακό σύστημα αναγνώρισης μονάδας και σύστημα πρωτοκόλλου αποκωδικοποίησης, καθώς και στοιχείο επικοινωνίας πολλαπλών καναλιών επιτήρησης σημάτων και καταγραφής αποδιαμορφωμένων εκπεμπόμενων σημάτων. Εχει βεληνεκές τουλάχιστον 4.600 χιλιομέτρων και αυτονομία 18 ωρών.

UAV
■ KGK, η κατευθυνόμενη «σούπερ βόμβα»: Η ερευνητική εταιρεία μελέτης και κατασκευής οπλικών συστημάτων TÜBİTAK SAGE ανακοίνωσε την έκδοση της κατευθυνόμενης βόμβας KGK (Kanatlı Güdüm Kiti). Πρόκειται για μια «σούπερ-βόμβα», όπως την αποκαλούν στη γειτονική χώρα, καθώς έχει αυξήσει το μέγιστο βεληνεκές της από τα 112 στα 500 χιλιόμετρα!


Kanatl_
■ «Alpagu», «Kargu», «Dogan», τα καμικάζι hi-tech drones: Επιπλέον, η τουρκική εταιρεία STM Defense Technologies and Engineering Co. ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναπτύξει μια σειρά από νέα αεροσκάφη παρακολούθησης, σχεδιασμένα να λειτουργούν από κοινού. Το «Alpagu» είναι ένα UAV τακτικής επίθεσης σταθερής πτέρυγας που εκτοξεύεται από έναν φορητό εκτοξευτήρα για μία χρήση και μπορεί να ετοιμαστεί σε μόλις 45 δευτερόλεπτα. Το «Kargu» είναι hi-tech drone σε μια παραλλαγή. Το «Dogan» μπορεί να παρακολουθεί αποτελεσματικά τα πεδία μάχης και να συλλέγει πληροφορίες. Ενδεικτικό είναι ότι μετά την ανακοίνωση της επιτυχημένης δοκιμής του, εθνικιστικά μέσα ενημέρωσης στη γειτονική χώρα σχολίασαν ότι οι αποστολές των Anka στο Αιγαίο «συνιστούν σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα».
Alpagu


■ T-129 ATAK, το επιθετικό ελικόπτερο: Ιδιαίτερα περήφανοι είναι οι Τούρκοι και για το εγχώριο επιθετικό ελικόπτερο T-129 ATAK, το οποίο φτιάχνεται στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) στην Αγκυρα. Tο οπλοστάσιό του διαθέτει και τις εγχώριες τουρκικής σχεδίασης ρουκέτες laser CIRIT και τους αντιαρματικούς πυραύλους UMTAS. Διαθέτει ικανότητα πτήσης σε ακραίες συνθήκες, όπως σε μεγάλο υψόμετρο και σε υψηλές θερμοκρασίες, με βαρύ οπλισμό. Κατά την τουρκική κρατική τηλεόραση, που είναι ο εθνικός προπαγανδιστής, θεωρείται «το πιο αποτελεσματικό επιθετικό ελικόπτερο στον κόσμο». 

129Atak■ Laser Weapons System: Η Τουρκία βρίσκεται σε φάση δημιουργίας των δικών της όπλων λέιζερ. Είναι σχεδιασμένα για να εγκατασταθούν σε πολεμικό πλοίο και να καταστρέφουν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αναγνώρισης. Το έργο εποπτεύεται από το Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Ερευνας της Τουρκίας (Tübitak), σε συνεργασία με τοπικά πανεπιστήμια. Το κόστος για τις έρευνες αγγίζει τα 120 εκατ. δολάρια.


Syste


■ HISAR-A, ο αντιαεροπορικός πύραυλος: Το άλλο μεγάλο στοίχημα της Τουρκίας είναι ο αντιαεροπορικός πύραυλος HISAR-A. Εχουν ήδη πραγματοποιηθεί αρκετές δοκιμαστικές βολές. Πρόκειται για εγχώριας σχεδίασης πύραυλο, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας, αναμένεται να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην αεράμυνα της Τουρκίας. Οι πύραυλοι HISAR είναι όπλα που αναπτύσσονται για την προστασία στρατιωτικών βάσεων, λιμένων, εγκαταστάσεων και στρατευμάτων από εναέριες απειλές. Πρόκειται για ένα αντιαεροπορικό σύστημα χαμηλού και μεσαίου βεληνεκούς. Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, ο πύραυλος θα παραδοθεί στις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις μέχρι το 2020.

HISARA


Κατακόρυφη αύξηση εξαγωγών

Τα ναυπηγεία στην Κωνσταντινούπολη και στο Golcuk κατασκευάζουν πολεμικά πλοία και υποβρύχια, τα οποία στη συνέχεια πωλούν σε χώρες όπως το Πακιστάν, η Ινδονησία και η Σαουδική Αραβία. Η Nurol Machinery, μία αναπτυσσόμενη εταιρεία παραγωγής τεθωρακισμένων οχημάτων, παρουσίασε είκοσι φορές αύξηση των πωλήσεων σε διάστημα τεσσάρων ετών και άρχισε να κάνει εξαγωγές. Επιχειρώντας να ενισχύσει τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων, η Τουρκία αξιοποιεί τις διπλωματικές αποστολές της σε όλο τον κόσμο. Οι εξαγωγές της Τουρκίας σε αμυντικό εξοπλισμό έχουν αυξηθεί από 883 εκατ. δολάρια το 2011 σε 1,68 δισ. δο­λάρια το 2015. Οι εξαγωγές το 2016 σημείωσαν μικρή αύξηση της τάξης του 1,4%. Το 2016, η πρώτη αγορά για τουρκικά προϊόντα ήταν η αμερικανική (εξαγωγές ύψους 587 εκατ. δολαρίων), ενώ ακολούθησαν η Μαλαισία, το Αζερμπαϊτζάν, η Σαουδική Αραβία, η Βρετανία, το Κατάρ και τα Ηνωμέ­να Αραβικά Εμιράτα.

ΣΧΟΛΙΑ (60)

ADAM

...μη τσιμπάτε ρεεεε .... !!! Εμείς έχουμε Μπουμπουλίνα στο τιμόνι του στόλου !! ...τα αγόρια των Εξαρχείων στο χακί και τα κορίτσια της Μυκόνου να πλέκουν κάλτσες ! (...καληνύχτα Αιγαίο και Ελλάδα ... 15-20 χρόνια σου μένουν στα σύνορα που απέκτησες το 1948)

Μη φοβάσαι

Μη φοβάσαι. Αν δεν το έχεις ψυλιαστεί, οι Έλληνες πολιτικοί έχουν εγκαταλείψει προ πολλού την ιδέα γενικευμένου πολέμου, απλά δε μπορούν να το πουν ανοιχτά. Με το που θα πατήσουν σε νησί, θα πάρουν τηλέφωνο και θα συμφωνήσουμε να πάμε σε διαπραγματεύσεις ως ηττημένοι, θα υπογράψουμε παραίτηση από την επέκταση στα 12 μίλια, παραίτηση από ΑΟΖ και αντ αυτού θα μοιράσουμε υφαλοκρηπίδα στη μέση του Αιγαίου, παραίτηση από δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα του Καστελλόριζου και μερικά ξερονήσια, καθώς και 50-50 στα πετρέλαια και αέριο και τελειώσαμε για κάμποσα χρόνια, μέχρι να ξανανοίξει η όρεξη των Τούρκων. Σε πρόσφατο γκάλοπ και το 65% των Ελλήνων ήταν υπέρ μιας διαπραγμάτευσης. Εκεί θα πάμε, αλλά αφού πρώτα ρίξουμε μια ντουφεκιά, για την τιμή των όπλων. Κάτσε και θα δεις.

Insider

Ακριβως ετσι. Για αυτο ολοι μιλουν για Θερμο Επεισοδιο λιγων ημερων. Θα κανουμε οτι πολεμαμε δυο τρεις μερες (ετσι για να ξεκαρφωμα) και μετα (οπως και με τη Κυπρο) θα αποδεχθουμε τη διχοτομηση.

George six

Τουρκαλαδες ετοιμάστειτε να σας πεθάνουμε στα μπιμπερό

Write64

Ετσι και εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να διορίζουμε στο Δημόσιο, δημιουργήστε ρε ερευνητικά κέντρα απεξαρτημένα από το δημόσιο να αυτοχρηματοδοτούνται από την έρευνα, αυτά που είναι ήδη στο δημόσιο να μην εντάσσονται στον κρατικό προυπολογισμό (μονο τα λειτουργικά τους έξοδα όχι μισθοδοσίες) να πρέπει να παράγουν έρευνα για να πληρώνονται τόσα ευρωπαικά προγραμματα παίρνουν.

Άνοιχτά σύνορα για όλους

Ο Ερντογάν εκκένωσε το Αφρίν από τους Κούρδους και τους στέλνει αθρόα στην Ελλάδα ενώ θα στείλει τους σύριους πρόσφυγες που έχει αυτός στα εδάφη του να εποικίσει το Αφρίν. Η Ευρώπη ροχαλίζει , αφού πρώτα, δειλή και μοιραία όπως πάντα, τον άφησε να εκκαθαρίσει το Αφρίν από τους Κούρδους.

Εμείς παράγουμε Καρανίκας και εξάγουμε νέους

Σίγουρη η ήττα δηλαδή καθώς σε περίπτωση πολέμου όλοι οι αριστεροί της χώρας (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) θα φύγουν για Λονδίνο αν γίνει επιστράτευση.

Σιγά το νέο

Δεν κάνουν τίποτα περισσότερο απο ότι κάνουν όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ εξαιρουμένης της Ελλάδας. Είχαμε και μείς κέντρα ερευνών του στρατού που φροντίσαμε να τα κλείσουμε γιατί οι μίζες έδιναν πιό σίγουρα λεφτά ! Το ΝΑΤΟ δίνει λεπτομερείς διαβαθμισμένες προδιαγραφές και περιγραφές των μελλοντικών όπλων σε όλα τα μέλη του. Πρέπει όμως να υπάρχει και πολιτική βούληση για ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας και έρευνας. Επενδύσεις που δεν πάνε χαμένες, γιατί βοηθούν εκτός της υποκατάστασης των εισαγωγών, σε ανάπτυξη της τεχνολογίας χρήσιμη και σε άλλους τομείς εκτός της άμυνας.

Π.Ν.

Τυχόν εμπλοκή Ελλάδας - Τουρκίας δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από 2-3 μέρες γιαυτό πρέπει να εστιάσουμε στην ποιότητα κι όχι στην ποσότητα. Οι "πατριώτες"(...) πολιτικοί μας θα έπρεπε παρά την φτώχεια μας να ξε-περισσέψουν καμπόσα εκατομμυριάκια από τις υποχρεώσεις του πελατειακού τους κράτους και να αναβαθμίσουν έστω και στοιχειωδώς το σκουριασμένο οπλοστάσιό μας. Ωστόσο τα αποτελεσματικότερα μέτρα αποτροπής είναι τα οικονομικά (βλέπε Κιμ Γιονγκ Ουν) αλλά για αυτά απαιτείται διπλωματία και ελληνική επιρροή προς Ε.Ε., ΗΠΑ και άλλες μεγάλες δυνάμεις που δυστυχώς δεν διαθέτει η σοβιετία που μας κυβερνά...

Αν χτυπήσουν Παρασκευή βράδυ

Εμείς ξεκινήσουμε επιστράτευση Τρίτη μεσημέρι. Άρα αν είναι 3 ημερών πόλεμος οι Τούρκοι θα φτάσουν Οινοφύτων μέχρι να προετοιμαστούμε.

Δαίμονας της πράσινης θάλασσας

Εμείς θα στείλουμε του Navy Seals του σύριζα τους ρουβίκωνες υπό τις εντολές της Ναυάρχου Μπουμπουλίνας και θα τους κάνουμε σκόνη. Γατάκια Τούρκοι

nick

Ευκαιρία είναι να εξασκηθούν οι πιλότοι μας καταρρίπτοντας τα μη επανδρωμένα drones χωρίς απώλεια ανθρώπινης ζωής εφόσον παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο.

Alexis&sia

Τι φοβούνται και από μόνοι τους φανερώνουν τα μυστικά τους τάχα όπλα; Μπούρδες. Γκελ μπουρντάν ρε αν μπορείτε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης