Στα 54.000 δολάρια πουλήθηκε η αυτοπροσωπογραφία του Τζον Λένον ως... Χίτλερ

lenon_009

Το είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο Τζον Λένον την περίοδο που ήταν φοιτητής στο Κολλέγιο Τέχνης του Λίβερπουλ

Το ιδιαίτερο σκίτσο που σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Τζον Λένον των Beatles και που απεικονίζει τον εαυτό του ως Αδόλφο Χίτλερ πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι... 54.000 δολαρίων.

Το σχέδιο αυτό είναι μέρος ενός μεγαλύτερου βιβλίου σκίτσων που περιέχει ναζιστική εικονογραφία.

Ο διάσημος τραγουδιστής των Beatles το δημιούργησε το σκίτσο αυτό με μολύβι, στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και ενώ ακόμη παρακολουθούσε μαθήματα στο Κολλέγιο Τέχνης του Λίβερπουλ.

Όπως αναφέρει το Page Six, αυτό το αμφιλεγόμενο σχέδιο είναι μέρος βιβλίου με σκίτσα, στα οποία γίνεται ελεύθερη χρήση της ναζιστικής εικονογραφίας αναμεμειγμένης με τη μορφή του μέλους των Beatles.

Στο σκίτσο ο Τζον Λένον, ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος βρίσκεται πίσω από μία έδρα με το χέρι του να υψώνεται σε ναζιστικό χαιρετισμό. Στην κάτω δεξιά γωνία, αναγράφονται οι λέξεις: «Heil John, Heil John, Heil John, Heil».

Ο πρόεδρος της Moments In Time και έμπορος αναμνηστικών αντικειμένων, Γκάρι Ζίμετ, αναφέρει χαρακτηριστικά στο Page Six.

««Ζωγράφισε τα σκίτσα, όταν ήταν φοιτητής κολεγίου και το γεγονός και μόνον ότι σκέφτηκε να απεικονίσει τον εαυτό του ως Χίτλερ είναι περίεργο».

Κανείς δεν είναι σε θέση, ωστόσο, να γνωρίζει τι υπήρχε στο μυαλό του Λένον όταν κρατούσε το μολύβι και ζωγράφιζε τα όσα ζωγράφιζε. Ούτε κι ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι, τόσα χρόνια αργότερα, η ζωγραφιά με το αμφιλεγόμενο θέμα θα άξιζε μια μικρή περιουσία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης