ΗΠΑ: Πρόστιμο 500 δολαρίων σε μια γυναίκα για ένα... δωρεάν μήλο που της έδωσαν σε πτήση

ΗΠΑ: Πρόστιμο 500 δολαρίων σε μια γυναίκα για ένα... δωρεάν μήλο που της έδωσαν σε πτήση

Οι τελωνειακές αρχές εντόπισαν το μήλο που της δόθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσεις της μέσα στην τσάντα της – Η ίδια υποστηρίζει ότι το κρατούσε για σνακ για τη δεύτερη πτήση της.

appls_light
Πρόστιμο 500 δολαρίων για ένα... μήλο επέβαλαν οι αμερικανικές τελωνειακές αρχές σε μία γυναίκα που κράτησε το δωρεάν φρούτο που της έδωσαν κατά την πτήση της από το Παρίσι στις ΗΠΑ στην τσάντα της, με σκοπό να το φάει αργότερα, σαν σνακ, στη δεύτερη πτήση που θα έκανε με τελικό προορισμό το Ντένβερ.

Ωστόσο, οι τελωνειακοί ανακάλυψαν το μήλο κατά τη διάρκεια δειγματοληπτικών ελέγχων, αφού του η πτήση της προσγειώθηκε στη Μινεάπολις.

Όπως αναφέρει το BBC, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν σχολιάσει την υπόθεση αλλά διευκρινίζουν ότι με βάση τον κανονισμό, τα αγροτικά προϊόντα θα πρέπει να δηλώνονται.

Το μήλο βρισκόταν σε μια πλαστική σακούλα, στο οποίο είχε τοποθετηθεί από την Delta Air Lines. Η γυναίκα που έφυγε το πρόστιμο υποστηρίζει ότι δεν το έβγαλε από την πλαστική σακούλα, αντίθετα, το έβγαλε στην τσάντα της για το δεύτερο μέρος του ταξιδιού της.

Όταν το μήλο εντοπίστηκε, η γυναίκα είπε στις αρχές ότι μόλις το είχε πάρει από την αεροπορική και ρώτησε εάν έπρεπε να το πετάξει ή να το φάει. Αντ' αυτού, χρεώθηκε με πρόστιμο 500 ευρώ.

Πλέον, η κυρία Τάντλοκ έχει δύο επιλογές: μπορεί είτε να πληρώσει το πρόστιμο είτε να το παλέψει δικαστικά. Σε δηλώσεις της σε μέσο ενημέρωσης του Ντένβερ προανήγγειλε ότι θα πάει στα δικαστήρια.

Κλείσιμο
«Είναι πραγματικά δυστυχές κάποιος να βρίσκεται εκεί και να τον αντιμετωπίζουν ως εγκληματία για ένα κομμάτι φρούτο», δήλωσε. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός. Όμως, η εταιρεία, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ενθαρρύνει τους πελάτες της να ακολουθούν τους κανονισμούς και τα πρωτόκολλα για την προστασία συνόρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης