Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο του Εσκισεχίρ

Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς σε πανεπιστήμιο του Εσκισεχίρ

Τα θύματα των πυροβολισμών ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του προσωπικού του Πανεπιστημίου Eskişehir Osmangazi

turkmesa
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο Eskişehir Osmangazi, της κεντρικής επαρχίας της Ανατολίας, σύμφωνα ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Ο Doğukan B, ο οποίος είναι βοηθός ερευνητής, άνοιξε πυρ στον τρίτο όροφο των εγκαταστάσεων, για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Ο αναπληρωτής πρύτανης, Mikail Yalçın, ο γραμματέας του ιδρύματος Fatih Özmutlu, ένας επίσης βοηθός ερευνητής, ο Yasir Armağan και ο δόκτορ Serdar Kağlak, είναι οι τέσσερις που έχασαν τη ζωή τους. Ακόμα τρία άτομα έχουν τραυματιστεί.

Οι τέσσερις νεκροί



Κλείσιμο
Ο δράστης έχει συλληφθεί και μεταφέρθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας της επαρχίας.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Hasan Gönen επιβεβαίωσε στον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό CNN Türk ότι τέσσερα άτομα είχαν σκοτωθεί.

Ο Gönen δήλωσε ότι υπήρξε ήδη διεξαγόμενη έρευνα για τον δράστη.

«Ένας βοηθός ερευνητής που ονομάζεται Volkan Bayar εισήλθε για πρώτη φορά στο δωμάτιο του κοσμήτορα. Ο κοσμήτορας δεν ήταν στην αίθουσα τυχαία. Ο Μπαϊάρ πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερα άτομα. Στη συνέχεια συνελήφθη από την αστυνομία, αφού έφυγε από το κτίριο με όπλο. Ο Bayar κατηγόρησε μερικούς ακαδημαϊκούς ότι είναι μέλη της FETÖ. Την ερευνήσαμε. Η έρευνά του συνεχιζόταν, αλλά ήταν σε υπηρεσία. Ο κοσμήτορας ήταν πιθανώς ο στόχος του. Μπορεί να υπήρξαν προφορικές συζητήσεις με τον κοσμήτορα πριν, αλλά δεν είμαστε σίγουροι γι 'αυτό», είπε ο πρύτανης.

Η Ayse Aypay, η οποία είχε διένεξη με τον δράστη, έπαθε νευρικό κλονισμό μετά τη σφαγή. Οι φίλοι της, προσπάθησαν να την ηρεμήσουν για πολλή ώρα.

Αφού ηρέμησε, είπε ότι υπέβαλαν πολλές φορές καταγγελία γι' αυτόν.

«Υποβάλαμε αναφορά στο Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου [Παιδείας] και η Προεδρία το αγνόησε. Έχουμε υποβάλει αναφορές πολλές φορές και δεν έχουν αρχίσει ακόμη τη διαδικασία. Αυτό κόστισε τέσσερις ζωές. Ο σύζυγός μου απολύθηκε μετά τις κατηγορίες του Volkan Bayar. Έμεινε στη φυλακή για πεντέμιση μήνες. Ποιος θα πληρώσει;», είπε.

Ο δράστης Volkan Bayal






tur1




Σε σοκ οι περισσότεροι μαθητές, καθώς την ώρα του συμβάντος διεξάγονταν μαθήματα.







Πολλά ασθενοφόρα και περιπολικά έσπευσαν στην περιοχή, ενώ στις εικόνες που προβάλλουν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται εργαζόμενοι και φοιτητές του πανεπιστημίου να κλαίνε ή να κρατούν με απόγνωση το κεφάλι τους.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Hürriyet, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Χασάν Γκιονέν επιβεβαίωσε ότι τέσσερις από τους εργαζόμενους σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης εισήλθε στο γραφείο του κοσμήτορα που δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εκεί, κατόπιν βγήκε και πυροβόλησε τέσσερις ανθρώπους με ένα περίστροφο. Αφού έσπειρε τον θάνατο και τον πανικό, ο ένοπλος τράπηκε σε φυγή, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν και τον συνέλαβαν, σύμφωνα με τον Γκιονέν. Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan αναφέρει ότι ο ύποπτος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου ανακρίνεται, ενώ τονίζεται ότι προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του. Ένας δημοσιογράφος του Anadolu, που μίλησε στο CNN Turk, είπε ότι ο δράστης παραδόθηκε και δεν προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης