Το Ισραήλ παραδέχεται ότι βομβάρδισε πυρηνικό αντιδραστήρα στη Συρία

Το Ισραήλ παραδέχεται ότι βομβάρδισε πυρηνικό αντιδραστήρα στη Συρία

Η καταστροφή του πυρηνικού αντιδραστήρα έγινε με αεροπορική επίθεση το 2007 - «Ξεκάθαρο μήνυμα» στο Ιράν ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στους εχθρούς του να έχουν πυρηνικά όπλα 

Σε δημόσια παραδοχή ότι το Ισραήλ κατέστρεψε σε αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησε το 2007 έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στη Συρία παραδέχθηκε για πρώτη φορά ο υπουργός πληροφοριών του Ισραήλ. 

Όπως είπε, το γεγονός είναι «ξεκάθαρο μήνυμα» στο Ιράν ότι το Τελ Αβίβ δεν θα επιτρέψει στους εχθρούς του να κατέχουν πυρηνικά όπλα. 

Μάλιστα, η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε και λεπτομέρειες της αεροπορικής επίθεσης, που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σε μια μυστική επιχείρηση, που έχει προκαλέσει σενάρια συνομωσίας για μια δεκαετία, το Ισσραήλ έστειλε τέσσερα F-16 στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007, για να βομβαρδίσει το ημιτελές εργοστάσιο του Αλ Κουμπάρ, κοντά στο Ντέιρ εζ-Ζορ. 

Σε διαβαθισμένα στιγμιότυπα, φωτογραφίες και έγγραφα φαίνεται ότι το ισραήλ παρακολουθούσε το σημείο για πολλά χρόνια και φοβόταν ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει μέσα σε λίγους μήνες. 


Μετά από τέσσερις ώρες επιχείρησης, ο αντιδραστήρας καταστράφηκε και η ζημιά ήταν «μη αναστρέψιμη». 

Η παραδοχή ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την επίθεση έρχεται μετά τις πολλαπλές προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου προς τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για το Ιράν, σύμμαχο της Συρίας. 

Ο υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ, Γίσραελ Κατζ απηύθυνε άμεση προειδοποίηση στο Ιράν μέσω twitter, λέγοντας ότι οι αποκαλύψεις αποτελούν «καθαρό μήνυμα» ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να επιτρέψει «πυρηνικά όπλα σε χώρες όπως το Ιράν, που απειλούν την ύπαρξή του». ΣΧΟΛΙΑ (2)

;

Ισραηλινοί και τούρκοι κάνουν ότι γουστάρουν.

Γανυμήδης

Χα χαααααααααααααα! Ναί μάλιστα, η Τουρκία σε τρία χρόνια θα έχει έτοιμο το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα παράγει εμπλουτισμένο πλουτώνιο πάνω απο 10 κιλά που φτάνει για την κατασκευή μιας ατομικής βόμβας! Το Ισραήλ να πάει να το βομβαρδίσει!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D4hNUh3WAAE8Lhi

Η εφημερίδα Yeni Safak, από την πλευρά της, γράφει ότι πρόσφατα είχαν εντείνει τις επαφές τους με ένα πρόσωπο το οποίο τελούσε υπό παρακολούθηση από την MIT στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία Κασόγκι