Βρετανία: Η κόκκινη BMW του Ρώσου πρώην πράκτορα στο επίκεντρο της έρευνας

Βρετανία: Η κόκκινη BMW του Ρώσου πρώην πράκτορα στο επίκεντρο της έρευνας

Ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια εθεάθησαν μέσα στο αυτοκίνητο, λίγες στιγμές πριν εντοπιστούν πεσμένοι στο έδαφος, μπροστά στο παγκάκι του πάρκου της πόλης Σόλσμπερι

Υπόθεση Σκρίπαλ: Με παρόμοια ουσία είχε δηλητηριαστεί και ομογενής τραπεζίτης
Στην κόκκινη ΒΜW του Σεργκέι Σκριπάλ αναζητούν οι βρετανικές αρχές το «Μίτο της Αριάδνης» στην υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα και της κόρης του Γιούλιας, η οποίοα τείνει να εξελιχθεί σε αιτία σοβαρότατου διπλωματικού επεισοδίου μεταξύ Βρετανίας και Ρωσίας.

Η αστυνομία έχει επικεντρώσει στην έρευνά της στο αυτοκίνητο του Ρώσου βερετάνου πράκτορα, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι η όλη διαδικασία, όχι μόνο για το αυτοκίνητο, αλλά για τη διερεύνηση όλων των στοιχείων που οφείλουν να εξετάσουν, θα διαρκέσει «πολλές εβδομάδες».

Όπως ανέφερε ένας από τους ντετέκτιβ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Scotland Yard, ο στόχος στην παρούσα φάση είναι να εντοπιστεί το πώς, με ποιο τρόπο δηλαδή, διοχετεύθηκε η παραλυτική ουσία στον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του.

Η κόκκινη BMW ενδέχεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, να «φωτίσει» την έρευνα, καθώς ο Ρώσος πρώην πράκτορας και η κόρη του εθεάθησαν -μετά από ομολογία αρκετών μαρτύρων- μέσα στο αυτοκίνητο στο διάστημα από τη μία το μεσημέρι έως και τις 1:45, λίγο πριν χάσουν τις αισθήσεις τους μπροστά στο παγκάκι, στο πάρκο της πόλης Σόλσμπερι.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ενημέρωσε για τον αριθμό των ατόμων που επηρεάστηκαν από την άγνωστη αυτή ουσία που χρησιμοποιήθηκε κατά του ζευγαριού από τη Ρωσία, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 38, εκ των οποίων οι 34 εξετάστηκαν στο νοσοκομείο και τους δόθηκε εξιτήριο. Τρία άτομα, ο Σεργκέι Σκριπάλ, η κόρη του Γιούλια και ο αστυνομικός που βρέθηκε πρώτος στο σημείο, παραμένουν σε μονάδες εντατικής παρκολούθησης, ενώ ένα άτομα ακόμη, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, παρκολουθείται στο σπίτι του, ενώ δεν έχει παρουσιάσει έντονα συμπτώματα.
Κλείσιμο

Ένα ακόμη στοιχείο που εξετάζεται, είναι η πληροφορία ότι η Γιούλια Σκριπάλ έφτασε στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Χίθροου, στις 3 Μαρτίου.

Η βρετανική κυβέρνηση αφήνει σαφείς αιχμές κατά της Ρωσίας, το Κρεμλίνο ωστόσο, αρνείται σε κάθε περίπτωση την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης