ΕΕ: Τα αμερικανικά προϊόντα που θα επηρεαστούν από το εμπάργκο θα ανακοινωθούν αν ο Τραμπ προχωρήσει στην επιβολή δασμών αλουμινίου και χάλυβα

ΕΕ: Τα αμερικανικά προϊόντα που θα επηρεαστούν από το εμπάργκο θα ανακοινωθούν αν ο Τραμπ προχωρήσει στην επιβολή δασμών αλουμινίου και χάλυβα

Τα Ευρωπαϊκά αντίμετρα θα ανακοινωθούν λεπτομερώς μόλις επιβεβαιωθούν οι αμερικάνικοι δασμοί, ωστόσο σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τρεις κατηγορίες, τα προϊόντα χάλυβα, αγροτικά προϊόντα και προϊόντα ένδυσης

Τον κατάλογο με τα εμπορικά αντίμετρα ενέκρινε σήμερα η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως απάντηση στην επιβολή δασμών στο χάλυβα και το αλουμίνιο από της ΗΠΑ, η οποία είναι εκτός πλαισίου του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά πως οι εμπορικοί δασμοί των ΗΠΑ ενδέχεται να κοστίσουν στα κράτη μέλη της ΕΕ  πέρι τα 2,8 δις ευρώ και συνεπώς τα Ευρωπαϊκά αντίμετρα αναμένεται να είναι αντίστοιχου ύψους. 

Αναφέρουμε πως ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής είχε ανακοινώσει δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο ύψους 25% και 10% αντίστοιχα.

Το κολέγιο των Επιτρόπων συζήτησε τις εξελίξεις αυτές, με την αρμόδια επίτροπο Σεσίλια Μάλστρομ να σημειώνει πως τα γεγονότα «τρέχουν γρήγορα» και πως στο άμεσο διάστημα αναμένεται ο πρόεδρος Τράμπ να επικυρώσει τους δασμούς. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την Επίτροπο Μάλστορμ θεωρεί πως οι δασμοί των ΗΠΑ είναι άδικοι, καθώς δεν υπάρχουν παρατυπίες από μέρους της και οι δύο πλευρές είναι σύμμαχοι σε πολλά επίπεδα. Την ίδια στιγμή ενδέχεται να παραβιάζουν τους κανονισμούς του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου.

Παράλληλα η Σεσίλια Μάλστρομ σημείωσε πως οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις Αρχές των ΗΠΑ για να τους πείσουν να μην προχωρήσουν σε αυτή την «άδικη» -κατά τα λεγόμενα της- απόφαση, η οποία θα πλήξει τις Ευρωπαϊκές οικονομίες και θα κοστίσει θέσεις εργασίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να είναι και σε επικοινωνία με τις άλλες οικονομίες ανά το κόσμο που θα επηρεάσουν οι Αμερικάνικες κυρώσεις.

Η Επιτροπή φοβάται, επίσης, τυχόν ραγδαία αύξηση των εξαγωγών ατσαλιού και αλουμινίου στην Ευρώπη, έπειτα από το κλείσιμο της Αμερικάνικης αγοράς και προετοιμάζει τις δικές της προστατευτικές κινήσεις.

Τα Ευρωπαϊκά αντίμετρα θα ανακοινωθούν λεπτομερώς μόλις επιβεβαιωθούν οι αμερικάνικοι δασμοί, ωστόσο σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τρεις κατηγορίες, τα προϊόντα χάλυβα, αγροτικά προϊόντα και προϊόντα ένδυσης.

Ο πρόεδρος Γιούνκερ είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή ότι στον ευρωπαϊκό κατάλογο θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι μοτοσικλέτες Harley Davidson, το ουίσκι μπέρμπον και τα τζιν Levi’s. 

Σύμφωνα με την Επίτροπο η καρδιά του προβλήματος βρίσκεται στις κρατικές επιχορηγήσεις των βιομηχανιών χάλυβα και αλουμινίου, που έχουν οδηγήσει σε πολύ χαμηλότερες τιμές από κάποιες αγορές (κυρίως της Κίνας) οι οποίες πλήττουν τον υγιή ανταγωνισμό.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δυστυχώς χειραγωγείται

Κανείς δεν λέει την αλήθεια : η ΕΕ επιβάλει μεγαλύτερους δασμούς στα αμερικανικά αυτόκίνητα (καθώς και άλλα προϊόντα) από όσο επιβάλουν οι ΗΠΑ στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Η όξυνση αυτή είναι τεχνητή και προέρχεται από αυτό που περιγράφεται ως global elit, κάστα βιομηχάνων και επιχειρηματιών - με πρώτο τον Σόρος - που θέλουν ασύδωτη λαθρομετανάστευση σε Ευρώπη και ΗΠΑ για να έχουν πάμφθηνα εργατικά χέρια. Σε αυτό ο Τράμπ αντιδρά και γιαυτό όλη αυτή η ψύχωση εναντίον του. Η Ευρώπη μόνο να χάσει έχει από ένα εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ καθώς εκεί εξάγει τα περισσότερα και ακριβότερα προϊόντα της. Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αυτάρκεις στα πάντα και γιαυτούς τα ευρωπαϊκά προϊόντα είναι καθαρά πολυτέλεια. Δυστυχώς, η ΕΕ διοικείται από κονγκλάβιο global elitists που ενδιαφέρονται μόνο για τα υπερκέρδη μερικών δισεκατομμυριούχων και τίποτε άλλο και γιαυτούς ένα εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ είναι άλλη μια προσπάθεια να πλήξουν τον Τράμπ και όχι να υπερασπιστούν τα οικονομικά συμφέροντα των ευρωπαίων.

Χαχαχαχαχα

Η ΕΕ έχει να χάσει και θα χασει

Κι εσυ τι χαιρεσαι;

Απο πιττα που δεν τρως, τι σε νοιαζει κι αν καει; Α, μη ξεχνας, αμαξια φτιαχνουν ολοι στο Αμερικα. Ο Τραμπ ομως τον δικο του χαλυβα που θα τον πουλησει; η Κινα και ο Κανδας τα εχουν βρει με την ΕΕ και παιρνουν απο εκει χαλυβα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

maik_pen708

«Θα παραμείνουμε στην περιοχή και θα συνεχίσουμε τον αγώνα» είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μια ημέρα μετά την αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε εναντίον του διεθνούς συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ

DxCJH--XcAA3y26

Οι κενυατικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επισήμως ότι ο Τζέισον Σπίντλερ είναι μεταξύ των 14 θυμάτων της τρομοκρατικής  επίθεσης - Όμως δύο στενοί συγγενείς του, είπαν σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Τζέισον είναι νεκρός

20100591

Η δήμαρχος της Ρώμης θέλει να υποχρεώσει τους άστεγους να κοιμούνται σε κλειστούς χώρους όταν κάνει πολύ κρύο – Τους τελευταίους μήνες δέκα άστεγοι έχασαν τη ζωή τους κυρίως λόγω ψήφους

1