Χαμός στο Λευκό Οίκο: Ο γαμπρός του Τραμπ τρώει... πόρτα

Χαμός στο Λευκό Οίκο: Ο γαμπρός του Τραμπ τρώει... πόρτα

Η διευθύντρια επικοινωνίας του Τραμπ Χόουπ Χικς παραδέχεται ότι είπε ψέμματα για το κυβερνητικό έργο στην κατάθεσή της στο Κογκρέσο - Τόνισε όμως ότι είναι αλήθεια τα όσα είπε για τις σχέσεις Ρωσίας- ΗΠΑ  

Χαμός στο Λευκό Οίκο: Ο γαμπρός του Τραμπ τρώει... πόρτα
Τι συμβαίνει με τον γαμπρό του Τραμπ;Για ποιο λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος αφήνει εκτός των καθημερινών του καθηκόντων τον σύζυγο της αγαπημένης του κόρης, Ιβάνκα;Αλλά και τι συμβαίνει με την γοητευτική διευθύντρια επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο,Χόουπ Χικς,η οποία παραδέχθηκε ότι είπε ψέμματα στην διάρκεια της κατάθεσής της στον στο Κογκρέσο για τα όσα συμβαίνουν στον Λευκό Οίκο;Μόνο για τις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ είπε την αλήθεια η γοητευτική Χόουπ, όπως τόνισε. 

Ο γαμπρός του Τραμπ εκτός των μυστικών συνεδριάσεων στον Λευκό Οίκο 
Κλείσιμο
   
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου,Ντόναλντ Τραμπ δεν συμμετέχει πλέον στο καθημερινό προεδρικό μπρίφινγκ.Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να επιβάλει μεγαλύτερη πειθαρχία στο ποιος θα έχει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, ή μήπως το θέμα σχετίζεται με τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα Washington Post;Η εφημερίδα δημοσίευσε μια έκθεση- βόμβα, σύμφωνα με την οποία ο Κούσνερ είχε «πάρε- δώσε» με 4 ξένες χώρες.
 
Λίγες ώρες αργότερα, το CNN ανέφερε ότι ο ειδικός σύμβουλος Ρόμπερ Μούλερ υπέβαλε ερωτήσεις σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Tραμπ με τη Ρωσία πριν από την εκστρατεία του προέδρου, μια πιθανώς σημαντική εξέλιξη στην έρευνα.
 
Και μόνο η ιδέα ότι ξένες χώρες, όπως το Μεξικό, το Ισραήλ, η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν συνομιλίες με τον γαμπρό του Τραμπ σε μια προσπάθεια χειραγώγησής του,είναι επίσης πρόβλημα, σύμφωνα με πρώην και νυν αξιωματούχους των ΗΠΑ.Εξάλλου, η οπτική ενός ανώτερου προεδρικού συμβούλου που καθόταν με ηγέτες οι οποίοι έχουν αναφερθεί δημοσίως ότι προσπάθησαν να τον χειραγωγήσουν,θα αποδυνάμωνε τη δύναμή του. 
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ, αποφασίστηκε η υποβάθμισή του από τον «κλειστό κύκλο» του προέδρου, καθώς δεν θα έχει πλέον πρόσβαση σε συγκεκριμένες απόρρητες πληροφορίες ασφαλείας και ευαίσθητα έγγραφα. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει τα δημοσιεύματα επισήμως, όμως οι αναφορές σε ΜΜΕ όπως το Politico και ο Guardian αναφέρουν ότι ο Κούσνερ θεωρείται «εύκολος στόχος» για αξιωματούχους ξένων χωρών.
 
Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την υποβάθμισή του την περασμένη Παρασκευή.Ο βασικός λόγος για τον μερικό αποκλεισμό του Κούσνερ είναι το γεγονός ότι αρκετοί αξιωματούχοι ξένων χωρών (ΗΑΕ, Κίνα, Ισραήλ, Μεξικό) εκτιμούν ότι ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να επηρεαστεί εύκολα εξαιτίας των επιχειρηματικών του σχέσεων αλλά και της απειρίας του.
 
Η πρόσβαση του Κούσνερ σε ευαίσθητες πληροφορίες έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης εδώ και πολύ καιρό,ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη ότι είχε επαφές με υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους.Οι πηγές αυτές υποστήριξαν ότι ο Κούσνερ,που είναι στενός σύμβουλος του Τραμπ εδώ και έναν χρόνο, είχε μόνο μια προσωρινή άδεια διαβαθμισμένης ασφάλειας για να χειρίζεται απόρρητα έγγραφα.
 
Ο δικηγόρος του Κούσνερ, Άμπε Λόουελ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι "ο κ. Κούσνερ έχει κάνει περισσότερα απ' όσα αναμένονταν από αυτόν σε αυτή τη διαδικασία" και πρόσθεσε:"Οι έρευνές μου ... επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν δώδεκα ή περισσότερα πρόσωπα στο επίπεδο του Τζάρεντ Κούσνερ, η διαδικασία χορήγηση άδειας των οποίων καθυστερεί. Δεν είναι ασύνηθες για τη διαδικασία αυτή να παίρνει τόσο πολύ καιρό σε μια νέα κυβέρνηση".

Αξίζει να σημειωθεί ότι,στο στενό κύκλο του Τραμπ πρόσβαση έχει μόνο ένας μικρός αριθμός κορυφαίων αξιωματούχων.Η ενημέρωση αυτή περιλαμβάνει αναλύσεις απόρρητων πληροφοριών,στοιχεία για τις μυστικές επιχειρήσεις της CIA και αναφορές από τις πιο "ευαίσθητες" πηγές ή από συνεργαζόμενες υπηρεσίες πληροφοριών.Το θέμα των αδειών αυτών απασχολεί τον Λευκό Οίκο εδώ και έναν μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Ρομπ Πόρτερ εργαζόταν επί έναν χρόνο ως διευθυντής του προσωπικού έχοντας μια προσωρινή άδεια διαβαθμισμένης ασφάλειας και οι δύο πρώην σύζυγοί του τον κατηγορούσαν για ενδοοικογενειακή βία.

Ψεύτρα η αγαπημένη διευθύντρια επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο 

Η αγαπημένη διευθύντρια επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο, Χόουπ Χικς παραδέχεται ότι είπε ψέμματα στη διάρκεια της εννιάωρης κατάθεσής της στο Κογκρέσο σε ότι αφορά το ότι συμβαίνει στον Λευκό Οίκο.Τόνισε όμως ότι είπε την πάσα αλήθεια για την έρευνα στο ρωσικό.

Η Χικς αρνήθηκε να απαντήσει στις περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το έργο της της κυβέρνησης Τραμπ. Ωστόσο,επέμεινε ότι ανέφερε την αλήθεια για θέματα που σχετίζονται με την έρευνα της Ρωσίας, ανέφεραν οι New York Times.Επίσης, δεν είπε αν υπάρχουν άλλοι βοηθοί του Tραμπ που εμπλέκονται στο ρωσικό ζήτημα.  Χικς, η οποία βρισκόταν στο κέντρο του σκανδάλου του Λευκού Οίκου τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της σχέσης της με τον Ρόμπ Πόρτερ,αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις από δημοσιογράφους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης