Με βαρύ βομβαρδισμό ξεκίνησε η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία

Με βαρύ βομβαρδισμό ξεκίνησε η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία

Ο εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής Ρότζχατ Ροτζ δήλωσε στο Reuters ότι πρόκειται για τον βαρύτερο τουρκικό βομβαρδισμό από τότε που η τουρκική κυβέρνηση ενέτεινε τις απειλές της για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της κουρδικής περιοχής

Ξεκίνησε "ντε φάκτο" η επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας, την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι, με τον βομβαρδισμό της από το τουρκικό έδαφος, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν εισβάλει χερσαία στρατεύματα στη συριακή αυτή περιοχή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AlHaber, ο Τσανικλί πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία αναπτύσσει και οπλικά συστήματα κατά των αντιαρματικών πυραύλων που χρησιμοποιεί η κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας "Μονάδες Προστασίας του Λαού" (YPG).

Η Τουρκία οφείλει να καθαρίσει τη βόρεια Συρία από τα, όπως τα αποκάλεσε, τρομοκρατικά στοιχεία, πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας επίσης ότι η Τουρκία και η Μόσχα θα συνεχίσουν τις συνομιλίες όσον αφορά τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική δράση της Τουρκίας στην Αφρίν.

Για βαρύ βομβαρδισμό, με περίπου 70 βλήματα, κουρδικών χωριών της περιοχής Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, έκαναν λόγο οι YPG, σημειώνοντας ότι ο βομβαρδισμός αυτός της Αφρίν από το τουρκικό έδαφος άρχισε γύρω στα μεσάνυχτα και συνεχίστηκε σήμερα το πρωί.

Ο εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής Ρότζχατ Ροτζ δήλωσε στο Reuters ότι πρόκειται για τον βαρύτερο τουρκικό βομβαρδισμό από τότε που η τουρκική κυβέρνηση ενέτεινε τις απειλές της για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της κουρδικής περιοχής. Ο Ροτζ, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές από την Αφρίν, σημείωσε ότι η YPG θα απαντήσει με τη μέγιστη ισχύ σε οποιαδήποτε επίθεση στην Αφρίν.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Πέτρος ο Μυτιληναίος

Τώρα που την περιοχή την κατέχουν "τρομοκράτες" η Τουρκία τους βομβαρδίζει. Παλιότερα, που την κατείχε το ΙΣΙΣ, η Τουρκία όχι μόνο ΔΕΝ βομβάρδιζε, αλλά τους έδινε και πυρομαχικά, τους περιέθαλπε στα Τουρκικά νοσοκομεία, διευκόλυνε τη μετακίνησή τους προς και απο την περιοχή... Το οτι η Τουρκία είναι εχθρός των Κούρδων και ΣΥΜΑΧΟΣ του ΙΣΙΣ δεν το έχει καταλάβει κανένας απο τους δυτικούς που προασπίζουν τη δημοκρατία και την ελευθερία (ΕΕ-ΝΑΤΟ). Περίεργο πράγμα...

Νίκος

κάνουν το κορόιδο γιατί κανείς δεν έχει όρεξη να δει αποσταθεροποιημένη τουρκία. Στο όριο είναι.

Μάριος

Οι Τούρκοι που "γράφουν" κανονικά τις πιέσεις των ΗΠΑ στο τέλος θα κερδίσουν ότι ζητήσουν απο αυτές. Αντιθέτως η Ελλάδα μέσω των πουλημένων που προσκυνούν τα Σκόπια και λένε συνεχώς yes sir θα χάσει σε όλα τα μέτωπα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

0000spo21-1

Σκοπός είναι να ενεργοποιείται η ασφάλεια του αεροδρομίου και να μην ταξιδεύουν οι νεαρές κοπέλες παρά τη θέλησή τους προκειμένου να τα παντρέψουν ή να υποστούν ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων