ΟΗΕ: 54 κράτη της Αφρικής ζητούν από τον Τραμπ να ζητήσει «συγνώμη» για τις χώρες «απόπατους»

ΟΗΕ: 54 κράτη της Αφρικής ζητούν από τον Τραμπ να ζητήσει «συγνώμη» για τις χώρες «απόπατους»

Οι πρεσβευτές ζητούν από τον αμερικανό πρόεδρο «να ανακαλέσει» τις ρατσιστικές δηλώσεις

Ασυνήθιστα υψηλούς τόνους χρησιμοποίησαν οι πρεσβευτές 54 χωρών της Αφρικής στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να «ανακαλέσει» και να «ζητήσει συγνώμη» για τις ρατσιστικές του δηλώσεις για «χώρες απόπατους». 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι πρεσβευτές τόνισαν ότι είναι «εξαιρετικά σοκαρισμένοι» και καταδικάζουν τα «σκανδαλώδη, ρατσιστικά και ξενόφοβα» σχόλια που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ «όπως αυτά μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης». Είχε προηγηθεί τετράωρη συνεδρίαση, που συνεκλήθη εκτάκτως. 

«Δυσφημεί» την Αφρική


Η ομάδα των πρεσβευτών των αφρικανικών χωρών στον ΟΗΕ αξίωσε να υπάρξει «ανάκληση» της δήλωσης και να ζητηθεί «συγγνώμη» από την αμερικανική προεδρία. Τόνισε πως είναι «ανήσυχη για τη συνεχιζόμενη τάση της αμερικανικής κυβέρνησης» να «δυσφημεί» την Αφρική και τους ανθρώπους που ανήκουν σε άλλες φυλές πλην της λευκής.

Εξέφρασε ταυτόχρονα την «αλληλεγγύη της προς τον αϊτινό λαό και τους άλλους (λαούς) που επίσης δυσφημίστηκαν» ενώ ευχαρίστησε «τους Αμερικανούς κάθε (εθνικής ή φυλετικής) προέλευσης οι οποίοι καταδίκασαν αυτά τα σχόλια».

«Για μια φορά, είμαστε ενωμένοι», ανέφερε ένας από τους αφρικανούς πρεσβευτές, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε το σχόλιο που προκάλεσε σκάνδαλο κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τη μετανάστευση με μέλη της Γερουσίας στον Λευκό Οίκο, διερωτώμενος γιατί οι ΗΠΑ να υποδέχονται μετανάστες από «χώρες απόπατους» κι όχι από τη Νορβηγία.

Ερωτηθείς για το σχόλιο αυτό το βράδυ της Πέμπτης ο Λευκός Οίκος δεν το διέψευσε, περιοριζόμενος να υπογραμμίσει ότι ο Τραμπ μάχεται «πάντα υπέρ του αμερικανικού λαού».

Ο αμερικανός πρόεδρος αποπειράθηκε να κατευνάσει την αγανάκτηση που προκάλεσε το σχόλιό του το πρωί της Παρασκευής, υποστηρίζοντας μέσω Twitter ότι εκφράστηκε μεν με σκληρό τρόπο, αλλά δεν χρησιμοποίησε την υβριστική έκφραση που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί αντιθέτως σημείωσαν είτε ότι τον άκουσαν να εκφράζεται ακριβώς όπως μεταδόθηκε, ή ότι τους το επιβεβαίωσαν παρόντες.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Go Trump !

Και λίγα είπε. Βλέπεις έγχρωμο - πόσο μάλλον Αφρικανό - και κάνεις παραπέρα γιατί φοβάσαι τι κακό μπορεί να σου κάνει. Οι συμμορίες στην Αμερική είναι όλο μαύροι. Δεν λέω ότι οι περισσότεροι μαύροι είναι κακοποιοί αλλά με βάση όλα τα στοιχεία οι περισσότεροι κακοποιοί είναι μαύροι. Κρίμα για τους καλούς Αφρικανούς, αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα.

Αναστάσιος

Για πρώτη φορά δεν διάβασα αρνητικά σχόλια όσο αφορά τον Πρόεδρο Trump.... Τυχαίο;

S

Τυχαίο - τυχαίο. Βέβαια και πάλι ότι θέλεις θα καταλάβεις από το γεγονός αυτό.

Καμία συγγνώμη

Ο Τράμπ είπε την αλήθεια, αυτό που σκέπτεται η συντριπτική πλειοψηφία και αυτό που - δυστυχώς - συμβαίνει στην πραγματικότητα. Αν υπάρχει κάτι που δυσφημεί την Αφρική, αυτό είναι οι ίδιοι οι Αφρικανοί με ότι κάνουν ή δεν κάνουν στις χώρες τους (και όπου αλλού ζούν). Μάθαμε την καραμέλα "ρατσιστής" όταν κάποιος περιγραφει την αλήθεια όπως είναι. Αν δεν τους αρέσει τους Αφρικανούς ο τρόπος που τους βλέπουν και τους αντιμετωπίζουν, ας αλλάξουν ότι κάνουν μέχρι σήμερα. Στο κάτω-κάτω αυτοί είναι που θέλουν να έρθουν σε δυτικές χώρες, δεν τους προσκάλεσαν οι δυτικές κοινωνίες οπότε αν δεν τους αρέσει η αντιμετώπιση ας μείνουν εκεί που είναι. Άλλωστε η συνεισφορά τους στις δυτικές κοινωνίες που ζούν είναι : μπασκετμπωλίστες, ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές και τίποτα περισσότερο ή άξιο λόγου με απειροελάχιστες εξαιρέσεις. Στις ΗΠΑ οι μισοί φυλακισμένοι για σοβαρότατα εγκλήματα είναι έγχρωμοι. Αυτό το ξέχασαν οι Αφρικανοί πρεσβευτές...

Βάρβαροι και ρατσιστές

Πάντως οι διορθωτικές δηλώσεις του Τραμπ είναι απάντηση και στους νεοέλληνες αγράμματους ρατιστές που η βαρβαρότητα και αφελείς γενικεύσεις των σχολίων τους ξεπερνούν κατά πολύ τον Τραμπ που μπροστά τους μοιάζει άγγελος.

Κρίτων

Δεν κατάλαβα γιατί οι νέγροι της Αιτής πρέπει να μεταναστεύουν σε ΗΠΑ, Καναδά. Οι Γάλλοι, πρώην αφέντες τους, επέτρεψαν να κατασκευστεί κράτος σε τμήμα της νήσου Σπανιόλας, κατά τα ευρωπαϊκά πρώτυπα. Δύο εκατομμύρια νέγροι της Αιτής έχουν ήδη εισβάλλει σε Καναδά και ΗΠΑ. Στην Αφρική δεν υπάρχουν χώρες αλλά τεχνητά κράτη, κατασκευασμένα από Άγγλους και Γάλλους, προκειμένου δε για Αγκόλα και Μοζαμβίκη πορτογαλικά εδάφη που εγκαταλήφθησαν. Σε κάθε κρατική μονάδα της Αφρικής κατοικούν δεκάδες φυλές, μέλη των οποίων ζουν σε διαφορετικά κράτη. Οι Φουλάνι,η μεγαλύτερη φυλή της Αφρικής αριθμούσα ήδη 40 εκατ. ενδιαιτάται σε 13 κράτη, στην δε Νιγηρία κατατάσσεται η πλέον πολυάριθμος φυλή με 19 εκατ.. Οι επίσημες γλώσσες αυτών των κρατών είναι η αγγλική, η γαλλική και πορτογαλική, και αυτό διότι οι πρωτόγονες φυλές δεν διέθεταν γραπτή γλώσσα. Η Βόρειος Αφρική, από Αίγυπτο μέχρι Μαρόκο αραβικές αποικίες. Εδάφη καταληφθέντα τον 7ο μ.Χ αιώνα.

Η Αλήθεια

Μην Στρουθοκαμηλίζουμε , έπρεπε να συμπεριλάβει: Αλβανούς, Αφγανούς, Πακιστανούς, Μαροκινούς , Ινδούς , Τούρκους, γενικά όλους αυτούς που συμπεριφέρονται στις Γυναίκες τους σαν κτήνη. Τα ζώα έχουν καλύτερη, θα έλεγα ισότιμη, συμπεριφορά στα Θηλυκά τους.

ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ

ΑΜΕΡΙΚΗ ΨΩΜΙ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ''ΓΛΩΣΣΑ '' !!! Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΠΑΤΩΝ !

Νάσος

Όποιος επικρίνει τριτοκοσμικόυς είναι ρατσιστής...κ λίγα τους είπε.

Fd

Σας πονάει πολύ ψευτοπροοδευτικοί liberals που είπε την αλήθεια. Κλάψτε κι άλλο μ αρέσει

ounos

Όταν σε χωριό της Νιγηρίας κινδυνεύεις να βιαστείς απο κοπέλες τι είναι αυτό? Ας γίνουν πολιτισμένοι άνθρωποι πρώτα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Duma

Νωρίτερα, η Μόσχα διαμήνυσε ότι "αναμένει ότι οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ θα διεξάγουν την πιο αμερόληπτη δυνατή έρευνα" για το τι συνέβη στην Ντούμα στις αρχές του μήνα και ότι θα συντάξουν μια "αντικειμενική έκθεση"

Malaysia

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Κουάλα Λουμπούρ Μαζλάν Λαζίμ δήλωσε ότι δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν 10 φορές εναντίον του 35χρονου θύματος, το οποίο κατέληξε επί τόπου

ypex_009

«Για να ξεκινήσει μια σοβαρή πολιτική διαδικασία προς την πλήρη αποποινικοποίηση της Βόρειας Κορέας... πρέπει η Πιονγκγιάνγκ να αποκαλύψει το πλήρες πυρηνικό και πυραυλικό της πρόγραμμα »

1