Τραμπ: Δεν μίλησα για «χώρες αποπάτους»

Τραμπ: Δεν μίλησα για «χώρες αποπάτους»

O Αμερικανός πρόεδρος θυμήθηκε, σχεδόν 8 ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της φράσης, να πει ότι ουδέποτε το είπε

Τραμπ: Δεν μίλησα για «χώρες αποπάτους»
Πολλές ώρες μετά το σάλο που προκλήθηκε, μετά από δηλώσεις επί δηλώσεων αναφορικά με το πόσο κακή και ρατσιστική ήταν η φράση «χώρες απόπατοι», που χρησιμοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέρχεται και με τουίτ του δηλώνει «Δεν το είπα».

Ο Τραμπ εκστόμισε τη φράση στον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του από τους γερουσιαστές των δημοκρατικών Ντικ Ντέρμπιν και των ρεπουμπλικάνων Λίντσεϊ Γκρέιαμ για ένα νέο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση που φέρεται να έχει διακομματική υποστήριξη, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Σύμφωνα με τη μία από τις πηγές, ο Τραμπ αποκρίθηκε: «Γιατί να τους θέλουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους από την Αφρική εδώ; Αυτές είναι χώρες απόπατοι... Θα έπρεπε να υποδεχόμαστε περισσότερους ανθρώπους από τη Νορβηγία». Η δεύτερη πηγή ανέφερε ότι ο Τραμπ αμφισβήτησε επίσης το γιατί οι ΗΠΑ οφείλουν να υποδέχονται Αϊτινούς.

Κλείσιμο
Μέχρι και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, μέσω του εκπροσώπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ρούπερτ Κόλβιλ, χαρακτήρισε τη δήλωση ρατσιστική. Όμως ο Τραμπ θυμήθηκε σχεδόν 8 ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της φράσης να πει ότι ουδέποτε το είπε:

«Η γλώσσα που χρησιμοποίησα στη συνεδρίαση για το DACA ήταν σκληρή αλλά αυτή δεν ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησα. Αυτό που ήταν πραγματικά σκληρό ήταν η εξωπραγματική πρόταση που έγινε - τεράστιο πισωγύρισμα για τη DACA», ήταν το τουίτ του Τραμπ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης