Πρόσκληση Τραμπ στη δήμαρχο του Σαν Χουάν με... απαγόρευση ομιλίας

Πρόσκληση Τραμπ στη δήμαρχο του Σαν Χουάν με... απαγόρευση ομιλίας

Αρνητική η απάντηση της Κάρμεν Κρουζ - «Σέβομαι τους ανθρώπους του αμερικανικού προεδρικού γραφείου, αλλά περιμένω απ' όλους να σέβονται τους ανθρώπους που εκπροσωπώ», τόνισε η δήμαρχος της πρωτεύουσας του Πουέρτο Ρίκο

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ
είχε εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση εναντίον της, καταλογίζοντας ανικανότητα και πολιτική σκοπιμότητα. Η Δήμαρχος του Σαν Χουάν, της πρωτεύουσας του Πουέρτο Ρίκο, φαίνεται πως δεν το ξέχασε. Η Κάρμεν Γιουλίν Κρουζ απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση του Λευκού Οίκου να παραβρεθεί στη συζήτηση για το Πουέρτο Ρίκο με υψηλά ιστάμενους από το τιμ συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ.

Η επίθεση που δέχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τους χειρισμούς της στις καταστροφές από τον τυφώνα «Μαρία», ήταν μόνο το ένα από τα επιχειρήματά της για την αρνητική απάντηση που έδωσε στην Ουάσιγκτον. Το δεύτερο και ίσως πιο σημαντικό και ουσιώδες, ήταν το περιεχόμενο της πρόσκλησης, καθώς η Δήμαρχος του Σαν Χουάν θα μπορούσε μεν να παρακολουθήσει την όλη διαδικασία, αλλά δεν θα μπορούσε να παρέμβει και να μιλήσει.

Το Πουέρτο Ρίκο αναμένει την άφιξη του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μελάνια. Η Κάρμεν Γιουλίν Κρουζ αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για το πρόγραμμα της κατά την παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, ή ακόμα και αν θα τον συναντήσει στη διάρκεια της επιθεώρησης που θα πραγματοποιήσει στις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα.

«Διάβασα σε ένα tweet ότι δέχθηκα πρόσκληση να συναντήσω τον Ντόναλντ Τραμπ. Ε, λοιπόν, δεν έλαβα», δήλωσε σε συνέντευξή της, προσθέτοντας πως «έχω στόματα να ταΐσω και να φροντίσω. Σε μένα μπορεί κάποιος να καταλογίσει τα πάντα. Όταν όμως αποκαλείς τους ανθρώπους μου έντομα, τότε ξεπερνάς το όριο. Σέβομαι τους ανθρώπους του αμερικανικού προεδρικού γραφείου, αλλά περιμένω απ' όλους να σέβονται τους ανθρώπους που εκπροσωπώ». 

Μία μέρα νωρίτερα, ο βασικός σύμβουλος ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, είχε καλέσει τη Δήμαρχο του Σαν Χουάν να συνεργαστεί με τον ίδιο και τους ανθρώπους του, για να βελτιωθεί η κατάσταση στην περιοχή. Στην ίδια γραμμή εκφράστηκε και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, τονίζοντας στους δημοσιογράφους πως «ελπίζω να δουλέψει μαζί μας και να προχωρήσουμε μπροστά».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

456

Αυτή η κυρία είχε ταχθεί υπέρ της Κλίντον πριν από ένα χρόν και δεν λέει ακόμα να το χωνέψει.

Ηρακλής

Πάμε και διατυπώνουμε ΕΚΕΙ με ευθύτητα τις ενστάσεις μας. Η αποχή, είναι γιά τα άτομα. Όχι γιά τους ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ λαού!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hamas

«Με τις προσπάθειες της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Εθνών συμφωνήθηκε η επιστροφή σε περίοδο ηρεμίας μεταξύ του (Ισραήλ) και των παλαιστινιακών οργανώσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φαουζί Μπαχρούμ

rgdog

Η Άγκυρα ακολουθεί την ίδια τακτική με την περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη και ζητεί ανταλλαγή, αλλά η Ουάσιγκτονδιαχωρίζει τις δύο περιπτώσεις και αρνείται

2