Συναγερμός στο Πουέρτο Ρίκο για τον τροπικό κυκλώνα «Ίρμα»

Συναγερμός στο Πουέρτο Ρίκο για τον τροπικό κυκλώνα «Ίρμα»

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η Ίρμα θα ενισχυθεί περαιτέρω τη νύχτα της Τρίτης και θα πλήξει την περιοχή την Τετάρτη

Συναγερμός στο Πουέρτο Ρίκο για τον τροπικό κυκλώνα «Ίρμα»
Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Ρικάρντο Ροσελό κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί και ζήτησε να κινητοποιηθεί η Εθνοφρουρά, εν αναμονή της άφιξης του τροπικού κυκλώνα Ίρμα, που θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος και έχει ήδη αναβαθμιστεί στην κατηγορία 3 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον.

"Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίσει το Πουέρτο Ρίκο, εγκρίθηκαν 15 εκατομμύρια δολάρια" για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, ανακοίνωσε ο Ροσελό.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η Ίρμα θα ενισχυθεί περαιτέρω τη νύχτα της Τρίτης και θα πλήξει το νησί την Τετάρτη. Για να βοηθήσει τους πολίτες να προετοιμαστούν, η τοπική κυβέρνηση διέταξε να παγώσουν οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης, όπως των τροφίμων, του νερού, των φαρμάκων, των γεννητριών και των μπαταριών.

Κλείσιμο
Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί και το γαλλικό νησί της Γουαδελούπης καθώς η Ίρμα πλησιάζει στις Μικρές Αντίλλες. Το μεσημέρι σήμερα (τοπική ώρα) το καιρικό φαινόμενο απείχε περίπου 876 χιλιόμετρα από το αρχιπέλαγος αυτό και από αύριο αναμένεται να κινηθεί προς τα βορειοδυτικά. Εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί σε κυκλώνα κατηγορίας 4 και θα περάσει πολύ κοντά από τα νησιά του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου.

Στη συνέχεια υπάρχει η πιθανότητα η Ίρμα να κινηθεί προς την Κούβα και τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ που πριν από περίπου δέκα ημέρες επλήγησαν από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης