Εγκαταλείπει τα βασιλικά του καθήκοντα ο Φίλιππος της Αγγλίας - Αμετακίνητη η Ελισάβετ

Εγκαταλείπει τα βασιλικά του καθήκοντα ο Φίλιππος της Αγγλίας - Αμετακίνητη η Ελισάβετ

Αυτό θα συμβεί το προσεχές φθινόπωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

Εγκαταλείπει τα βασιλικά του καθήκοντα ο Φίλιππος της Αγγλίας - Αμετακίνητη η Ελισάβετ
Λύθηκε τελικά το μυστήριο με την εσπευσμένη κλήση όλου του προσωπικού της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο καθώς όπως έγινε γνωστό τους ανακοινώθηκε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος της Αγγλίας θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτό πρόκειται να συμβεί το προσεχές φθινόπωρο. Ήδη εδώ και πέντε χρόνια, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος έσβησε το 90ο κεράκι στην τούρτα του, έχει ανακοινωθεί επισήμως ότι θα απείχε στο εξής από τα περισσότερα από τα καθήκοντά του.

Αναλόγως και η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ασκεί πλέον μια σειρά από τα βασιλικά της καθήκοντα, λόγω ηλικίας. Πέρυσι το Μπάκινγχαμ είχε ανακοινώσει πως η βασίλισσα δεν θα είναι πλέον η επικεφαλής 25 εθνικών οργανισμών, όπως για παράδειγμα το τένις του Γουίμπλετον και πως την θέση της θα αναλάβουν νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

Κλείσιμο


Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ έχει ως εξής:

Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε από φέτος το φθινόπωρο να μην τηρεί πλέον δημόσιες υποχρεώσεις. Στην απόφασή του αυτή, ο δούκας έχει την πλήρη στήριξη της Βασίλισσας.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος προηγουμένως θα παραστεί σε προγραμματισμένες υποχρεώσεις, μεταξύ της τρέχουσας περιόδου και Αυγούστου, ατομικά και συνοδεύοντας τη Βασίλισσα.

Συνεπώς ο Δούκας δεν θα δέχεται νέες προσκλήσεις για επισκέψεις και υποχρεώσεις, αν και μπορεί να επιλέγει να παρίσταται σε ορισμένες δημόσιες εκδηλώσεις από καιρού εις καιρόν.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι Προστάτης, Πρόεδρος ή μέλος σε περισσότερες από 780 οργανώσεις, στις οποίες θα συνεχίσει να μετέχει, παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει πλέον ενεργό ρόλο με την παρουσία του σε υποχρεώσεις.

Η Μεγαλειότητά της η Βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει να εκτελεί το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων υποχρεώσεων με την υποστήριξη των μελών της Βασιλικής Οικογένειας.




Τι είχε προηγηθεί
Τη διαρροή για τη συγκέντρωση στο Λονδίνο των εργαζομένων της βασιλικής οικογένειας έκανε πρώτη η Daily Mail με όσους γνωρίζουν καλά τα περί του παλατιού να χαρακτηρίζουν το γεγονός «πολύ ασυνήθιστο», ειδικά γιατί η πρόσκληση έγινε αργά χθες το βράδυ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Το περίεργο είναι, όπως σημείωνε η Daily Mail, πως ούτε οι πιο παλιοί από το προσωπικό δεν είχαν ενημερωθεί για το αντικείμενο της σύσκεψης, με τις φήμες να οργιάζουν. 

Η Ελισάβετ έγινε 91 τον περασμένο μήνα, ενώ ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος θα γίνει 96 τον Ιούνιο.

Το γεγονός και ο τρόπος που μεταδόθηκε προκάλεσε αίσθηση και πυροδότησε όργιο φημών πως επίκειται ανακοίνωση θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου. Δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία έσπευσαν έξω από το παλάτι, και περίμεναν τυχόν ανακοινώσεις στις 08:00 (10 ώρα Ελλάδας), καθώς βάσει πρωτοκόλλου, την ώρα εκείνη γίνονται οι ανακοινώσεις θανάτου μελών της βασιλικής οικογένειας. Η φημολογία που δημιουργήθηκε υποχρέωσε εκπρόσωπο του Μπάκιγχαμ να δηλώσει στο Associated Press ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» και πως η σύσκεψη του προσωπικού δεν αφορά την υγεία της βασίλισσας ή του Φίλιππου, αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το τι ακριβώς αφορά. 












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης