Δημοσκόπηση - κόλαφος για τη Μέρκελ: Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί θέλουν τον Σουλτς νέο καγκελάριο

Δημοσκόπηση - κόλαφος για τη Μέρκελ: Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί θέλουν τον Σουλτς νέο καγκελάριο

Μόνο ένας τους τρεις Γερμανούς θέλει να συνεχίσει το ισχύον κυβερνητικό σχήμα, δηλαδή ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών

Δημοσκόπηση - κόλαφος για τη Μέρκελ: Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί θέλουν τον Σουλτς νέο καγκελάριο
Αυτή η δημοσκόπηση δεν θα αρέσει καθόλου στη σιδηρά κυρία της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ,
καθώς η πλειοψηφία των συμπολιτών της θέλει αλλαγή κυβέρνησης και καγκελάριο τον πολιτικό της αντίπαλο,
Μάρτιν Σουλτς, ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών. 

Κλείσιμο
Δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου «ARD -Morgenmagazins» και δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Bild» δείχνει ότι, οι Γερμανοί επιλέγουν τον πρώην επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για καγκελάριο. 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έδειξαν ότι, το 44% των Γερμανών πολιτών επιθυμεί αλλαγή κυβέρνησης και μόνο ένας τους τρεις Γερμανούς θέλει να συνεχίσει το ισχύον κυβερνητικό σχήμα, δηλαδή ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών. 

Στην ερώτηση: «Ποιον θα προτιμούσατε; Τον Σουλτς ή τη Μέρκελ για καγκελάριο;», το 45% θα ψήφισε υπέρ του Γερμανού Σοσιαλδημοκράτη και μόλις το 36% θα στήριζε τη Μέρκελ. Το 11% δήλωσαν πως δεν θα ήθελαν κανέναν από τους δύο. 

Σε ό,τι αφορά στα δύο κόμματα, το SPD (Σοσιαλδημοκράτες) και το CDU (οι Χριστιανοδημοκράτες) ισοψηφούν με 32%. Για το κόμμα του Σουλτς, αυτό σημαίνει ότι, «τσίμπησε» μία μονάδα σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση του ίδιου δικτύου που διεξήχθη πριν από δύο εβδομάδες. Από την πλευρά του, το κόμμα της Μέρκελ παρέμεινε αμετάβλητο. Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα (AFD) λαμβάνει 11%, οι Πράσινοι αποσπoύν 8% και το κόμμα της Αριστεράς «Die Linke» 7%. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) 6%. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης