«Σιγή ιχθύος» από την Ολλανδία για την βοήθεια στον γιο του Κιμ Γιονγκ Ναμ

«Σιγή ιχθύος» από την Ολλανδία για την βοήθεια στον γιο του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Μετά την δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, η οικογένεια του Κιμ Γιονγκ Ναμ έχει εξαφανιστεί φοβούμενη ότι θα έχει την ίδια τύχη, αν εντοπιστεί από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας

«Σιγή ιχθύος» από την Ολλανδία για την βοήθεια στον γιο του Κιμ Γιονγκ Ναμ
Αναπάντητα ερωτήματα αφήνει η πρεσβεία της Ολλανδίας στη Σεούλ, η οποία την Πέμπτη αρνήθηκε να σχολιάσει την φερόμενη συμμετοχή της στην «εξαφάνιση» του γιου του δολοφονημένου ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν. Μετά την δολοφονία του 46χρονου Κιμ Γιονγκ Ναμ στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου, οι μυστικές υπηρεσίες σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα θεωρούν ότι «ενορχηστρωτής» της δολοφονίας είναι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Πρόσφατα, ο 22χρονος Κιμ Χαν Σολ, γιος του Κιμ Γιονγκ Ναμ, εμφανίστηκε σε βίντεο στο οποίο ανέφερε ότι βρίσκεται μαζί με την αδελφή και την μητέρα του, χωρίς να αποκαλύψει την τοποθεσία. Όμως, η οργάνωση που ανέβασε το βίντεο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην Ολλανδία, την Κίνα και τις ΗΠΑ καθώς και σε μια άλλη χώρα που δεν κατονόμασε για την παροχή έκτακτης βοήθειας και την προστασία της οικογένειας του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Κλείσιμο


Ειδικότερα, όμως, η  άγνωστη αντιστασιακή οργάνωση Cheollima Civil Defense (CCD), που ανάρτησε το βίντεο με τον Κιμ Χαν Σολ
, ευχαρίστησε τον Ολλανδό πρέσβη στη Σεούλ  A.J.A. Embrechts, ο οποίος, επίσης, υπηρετεί και ως πρέσβης της χώρας του για τη Βόρεια Κορέα, για την βοήθειά του.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap στη Νότια Κορέα, αξιωματούχος της ολλανδικής πρεσβείας στη Σεούλ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα αλλά ανέφερε πως το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με το βίντεο στο YouTube.

Ο 22χρονος Κιμ Χαν Σολ είναι γιος του Κιμ Γιον Ναμ από τη δεύτερη σύζυγό του και ζούσε μαζί με την οικογένειά του στο Μακάο υπό την προστασία της Κίνας, προτού εξαφανιστεί, μετά τη δολοφονία του πατέρα του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης