Δημοψήφισμα για αναθεώρηση του Συντάγματος ετοιμάζει η Τουρκία
Θα εμπεριέχει και το να αποκτήσει ο πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν περισσότερες εκτελεστικές εξουσίες, σύμφωνα με τον πρωθυπουργός της χώρας, Μπινάλι Γιλντιρίμ
Πιθανό θεωρείται το σενάριο η Τουρκία να διεξάγει δημοψήφισμα για αναθεώρηση του συντάγματός της στις αρχές του καλοκαιριού του επόμενου έτους, η οποία θα εμπεριέχει και το να αποκτήσει ο πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν περισσότερες εκτελεστικές εξουσίες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, σύμφωνα με το Reuters.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας με τον εθνικιστή ηγέτη της αντιπολίτευσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σχεδιάζει να παρουσιάσει στη Βουλή την πρότασή του για τη συνταγματική αναθεώρηση την επόμενη εβδομάδα.
Πρόσθεσε δε ότι οι αλλαγές θα επιτρέψουν στον πρόεδρο να διατηρήσει τους δεσμούς του με την πολιτική του κόμματός του.
Ο Ερντογάν προσπαθεί εδώ και καιρό να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές, ώστε να ενδυναμώσει τη θέση του προέδρου, η οποία τώρα είναι περισσότερο εθιμοτυπική. Για να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για να προκαλέσει ένα δημοψήφισμα για το θέμα, το ΑΚΡ χρειάζεται την στήριξη των εθνικιστικών MHP.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.