Οι 11 πιο σοκαριστικά ακριβείς προφητείες του Νοστράδαμου

Από την ατομική βόμβα μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου...

Ο Νοστράδαμος (1503 - 1566) o Γάλλος φαρμακοποιός και αστρολόγος που έμεινε γνωστός για το βιβλίο του «Οι Προφητείες» εξακολουθεί να γοητεύει... Σήμερα η εφημερίδα Independent ασχολείται με τις 11 «σοκαριστικά ακριβείς προφητείες του».

Δείτε βίντεο: Οι ανατριχιαστικές προφητείες του Νοστράδαμου που επαληθεύτηκαν


1. Ο θάνατος του Ερίκου Β'
Εγραφε ο Νοστράδαμος:
«Το νεαρό λιοντάρι θα ξεπεράσει το παλιό.
Στο πεδίο της μάχης, σε μία μάχη.
Αυτός θα διαπεράσει τα μάτια του μέσα από ένα χρυσό κλουβί.
Δύο πληγές που ενώνονται σε μία.
Τότε θα πεθάνει με έναν σκληρό θάνατο»


Η ιστορική αλήθεια:
Ο Ερρίκος Β΄ ήταν άπληστος κυνηγός και λάμβανε μέρος σε κονταρομαχίες. Στις 30 Ιουνίου 1559, στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια μιας γιορτής, για να γιορτάσει την Συνθήκη Καμπρεζί με τους εχθρούς του, τους Αψβούργους της Αυστρίας και για να γιορτάσει το γάμο της κόρης του Ελισάβετ των Βαλουά με τον Αψβούργο Βασιλιά Φίλιππο Β΄ της Ισπανίας, πληγώθηκε θανάσιμα από μια αγκίδα από τη λόγχη του λοχαγού Γκαμπριέλ Μοντγκόμερι, της σκωτικής φρουράς. Διαπέρασε το αριστερό μάτι του, διαπέρασε τον εγκέφαλο και βγήκε μέσω του αυτιού του. Υπέφερε τρομερά, και παρά τις προσπάθειες του βασιλικού χειρουργού, πέθανε στις 10 Ιουλίου 1559.

2. Η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου


Εγραφε ο Νοστράδαμος:
«Το αίμα των δικαίων θα πνίξει το Λονδίνο.
Θα καεί στην πυρκαγιά του '66.
Η αρχαία κυρία θα πέσει από την υψηλή της θέση
Πολλοί δικοί της θα σκοτωθούν»


Η ιστορική αλήθεια:
Πρόκειται για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη βρετανική πρωτεύουσα από την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, το έτος 1666. Η πυρκαγιά κατέκαψε το ιστορικό κέντρο του Λονδίνου, το οποίο περιβαλλόταν από τείχη της ρωμαϊκής εποχής. Θύματα της φωτιάς έπεσαν περί τις 13.200 σπίτια, 87 ενοριακές εκκλησίες, ο παλαιός καθεδρικός του Αγίου Παύλου και τα περισσότερα κυβερνητικά κτήρια, αφήνοντας άστεγους τους 70.000 από τους 80.000 κάτοικους της πόλης.

3. Η Γαλλική Επανάσταση
Εγραφε ο Νοστράδαμος:
«Τραγούδια, συνθήματα και διεκδικήσεις θα έλθουν από τους σκλαβωμένους
που κρατούνται αιχμάλωτοι από τους αριστοκράτες στις φυλακές τους.
Σε μια ημερομηνία πιο μετά,
άμυαλοι ηλίθιοι θα τα δουν αυτά ως θείες εκφράσεις»


Η ιστορική αλήθεια:
Η Γαλλική Επανάσταση του 1789 ήταν η κοινωνική επανάσταση που κατήργησε την απόλυτη μοναρχία στη Γαλλία γκρεμίζοντας το φεουδαρχικό σύστημα και αντικαθιστώντας το με το καπιταλιστικό, και ώθησε σε αναδιοργάνωση την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Η Γαλλική Επανάσταση ενέπνευσε τους λαούς όλης της Ευρώπης να παλέψουν ενάντια στην εκμετάλλευση και την απολυταρχική μοναρχία, αποτελώντας το έναυσμα για τον ξεσηκωμό στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

4. Οι κατακτήσεις του Ναπολέοντα


Εγραφε ο Νοστράδαμος:
«Pau, Nay, Loron, περισσότερη φωτιά παρά αίμα.
Κολυμπώντας στους επαίνους, ο μεγάλος άνδρας σπεύδει στη συμβολή
Θα αρνηθεί την είσοδο στις καρακάξες,
Pampon και Durrance θα τους περιορίσει»


Η ερμηνεία:
Τα ονόματα Pau, Nay, και Loron αναφέρονται σε τρεις περιοχές του Παρισίου, αν και η τελευταία στην πραγματικότητα ονομάζεται Oloron. Ο Νοστράδαμος με αυτές τις λέξεις χρησιμοποίησε την προσφιλή του μέθοδο του αναγραμματισμού. Αν αλλάξεις τη σειρά των γραμμάτων προκύπτει Napaulon Roy, που σημαίνει Ναπολέων ο βασιλιάς στα γαλλικά. Το περισσότερη φωτιά παρά αίμα αναφέρεται πιθανότατα στο γεγονός ότι ο Ναπολέων δεν ήταν ευγενής. Καρακάξες ίσως είναι οι δύο Πάπες που ο Ναπολέων φυλάκισε.

5. Η βασιλεία του Φιλίππου Β' στην Ισπανία

Εγραφε ο Νοστράδαμος:
«Για επτά χρόνια οι θησαυροί του Φιλίππου θα ευημερήσουν,
Θα μειώσει τα αραβικά στρατεύματα,
Στη συνέχεια, στα μέσα της διαδρομής, τα πράγματα θα γυρίσουν εναντίον του,
Ένα νεαρό κρεμμύδι θα καταστρέψει την περιουσία του»


Η ιστορική αλήθεια:
Ο καθολικός βασιλιάς Φίλιππος Β 'της Ισπανίας άρχισε να κυβερνά τη χώρα το 1556 και η Ισπανία έγινε πολύ πλούσια το πρώτο μέρος της βασιλείας του. Το «επτά» θα μπορούσε να ερμηνευθεί βιβλικά και να σημαίνει «μεγάλο χρονικό διάστημα». Η επιτυχία του, όμως, διεκόπη απότομα το 1587 με την εκτέλεση της βασίλισσας Μαρίας της Σκωτίας, η οποία ήταν επίσης καθολική. Ο θάνατός της έβαλε τέλος στη συμμαχία του με την Αγγλία. Ένα χρόνο αργότερα, ο ίδιος προσπάθησε να εισβάλει στην Αγγλία με την ισπανική αρμάδα πλοία του στόλου του, αλλά η Αγγλία τον ανέτρεψε. Η προφητεία του αναφέρεται επίσης στη ναυμαχία της Ναυπάκτου, όπου η Ισπανία κατατρόπωσε τον στόλο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τέλος το νεαρό κρεμμύδι είναι ο προτεστάντης 36χρονος Ερρίκος Δ' της Γαλλίας. Ερρίκος και Φίλιππος διαφώνησαν για τη θρησκεία και αγωνίστηκαν μέχρι το θάνατο του Ερρίκου.

6. Λουί Παστέρ

Εγραφε ο Νοστράδαμος:
«Το χαμένο πράγμα έχει ανακαλυφθεί, κρυμμένο για πολλούς αιώνες
Ο Παστέρ θα εορταστεί σχεδόν σαν θεϊκή φιγούρα
Οταν η Σελήνη ολοκληρώσει τον μεγάλο κύκλο της
Αλλά από άλλες φήμες θα απαξιωθεί»


Η ιστορική αλήθεια:
Ο Λουί Ζαν Παστέρ (1822 – 1895), ήταν Γάλλος χημικός που έγινε διάσημος για τις ανακαλύψεις του στη Μικροβιολογία, τόσο ώστε να αποκληθεί «Πατέρας της Μικροβιολογίας» και της Ανοσολογίας. Τα πειράματά του επιβεβαίωσαν τη θεωρία ότι πολλές ασθένειες προκαλούνται από μικρόβια, ενώ ο ίδιος δημιούργησε το πρώτο εμβόλιο για τη λύσσα (αντιλυσσικός ορός). Είναι επίσης γνωστός από τον τρόπο που εφεύρε για να αποτρέπεται το ξίνισμα του γάλακτος και του κρασιού, καθώς αυτή η διαδικασία πήρε το όνομά του και ονομάζεται παστερίωση. Ωστόσο, το 1995, ο ιστορικός της επιστήμης Gerald L. Geison δημοσίευσε ένα βιβλίο που δείχνει ότι ο Παστέρ ενσωμάτωνε στα βιβλία του τα πορίσματα ενός ανταγωνιστή.

7. Χίτλερ

Εγραφε ο Νοστράδαμος:
«Από τα βάθη της Δυτικής Ευρώπης,
Ένα μικρό παιδί θα γεννηθεί από φτωχούς ανθρώπους,
Αυτός που με τη γλώσσα του, θα αποπλανήσει ένα μεγάλο στρατό
Η φήμη του θα μεγαλώσει προς το βασίλειο της Ανατολής.»

«Κτήνη άγρια από την πείνα, θα διασχίσουν τα ποτάμια ,
Το μεγαλύτερο μέρος της μάχης θα είναι κατά του Hister
Σε ένα σιδερένιο κλουβί θα κλειστεί ο μεγάλος
Όταν το παιδί της Γερμανίας δεν θα παρατηρεί τίποτε»


Η ιστορική αλήθεια:
Ο Χίτλερ που γεννήθηκε το 1889 από φτωχή οικογένεια στη Δυτική Ευρώπη χρησιμοποίησε τις μεγάλες ικανότητές του στη ρητορική για την κινητοποίηση του ναζιστικού κόμματος στη Γερμανία, τα χρόνια που ακολούθησαν τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανία, ως μέρος των δυνάμεων του Άξονα, συμμάχησε και με την Ιαπωνία στην Ανατολή. Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι το Hister είναι τυπογραφικό λάθος, είναι επίσης ένα παλιό όνομα για τον ποταμό Δούναβη. Ο Χίτλερ γεννήθηκε μόλις λίγα μίλια από αυτόν τον ποταμό στην περιοχή που τότε ήταν η Αυστροουγγαρία.

8. Ντε Γκωλ

Εγραφε ο Νοστράδαμος:
«Ο Ηρακλής θα γίνει βασιλιάς της Ρώμης και της Αννεμαρκίας,
Ένας άνδρας με το όνομα De Gaulle θα ηγηθεί τρεις φορές
Η Ιταλία και τα νερά της Βενετίας θα τρέμουν
Θα είναι γνωστός πάνω από όλους τους μονάρχες»


Η ιστορική αλήθεια:
Ο Charles de Gaulle όντως ηγήθηκε τρεις φορές. Ξεκίνησε ως ο ηγέτης των Ελεύθερων Γαλλικών Δυνάμεων, της γαλλικής εξόριστης κυβέρνησης στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια έγινε πρωθυπουργός της προσωρινής κυβέρνησης μετά το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Τέλος, το 1959, ανέλαβε την πρώτη προεδρία της Γαλλικής Πέμπτης Δημοκρατίας.

9. Η ατομική βόμβα

Εγραφε ο Νοστράδαμος:
«Το ουράνιο βέλος θα μπει σε πορεία
Ο θάνατος μιλάει για ένα μεγάλο επίτευγμα
Το περήφανο έθνος έπεσε από την πέτρα στο δέντρο
Οι φήμες για έναν τερατώδη άνθρωπο, φέρνουν εκκαθάριση και εξιλέωση»


Η ιστορική αλήθεια:
Τον Αύγουστο του 1945, οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν δύο ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Μια «πέτρα στο δέντρο» μπορεί να αναφέρεται στο σχήμα μανιταριού που σχηματίστηκε στον ουρανό. Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η τραγωδία σηματοδότησε το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.  

10. Δολοφονία του JFK

Εγραφε ο Νοστράδαμος:
«Το αρχαίο έργο θα ολοκληρωθεί
Από ψηλά, το κακό θα πέσει σε έναν σπουδαίο άντρα
Ένας νεκρός αθώος θα κατηγορηθεί για την πράξη
Ο ένοχος θα παραμείνει στην ομίχλη».


Η ιστορική αλήθεια:
Η δολοφονία του Τζον Κένεντι το 1963 αναμφίβολα έγινε από κάποιο ψηλό σημείο. Ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε για το έγκλημα, ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ, δεν έζησε αρκετά για να προσαχθεί σε δίκη καθώς τον σκότωσε ένας ιδιοκτήτης κλαμπ στο Ντάλας. Ο Οσβαλντ έλεγε πως είναι αθώος. Ακόμη και σήμερα, δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποιος σκότωσε τον JFK, ενώ σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 61% των Αμερικανών πιστεύουν ότι ήταν συνωμοσία.


11. Η 11η Σεπτεμβρίου

Εγραφε ο Νοστράδαμος:
«Ο ουρανός θα καεί στους 45 βαθμούς.
Η φωτιά προσεγγίζει τη μεγάλη νέα πόλη.
Με τη φωτιά, θα καταστρέψει την πόλη τους,
Μια κρύα και σκληρή καρδιά, αίμα θα χύσει.
Έλεος σε κανέναν»


Η ιστορική αλήθεια:
Πρόεκιται για την τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε τον πλανήτη: Το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 αεροπειρατές έριξαν αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Κάποιοι ερμηνεύουν τον αριθμό 45 ως αναφορά στο γεωγραφικό πλάτος της πόλης.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι οι περισσότερες ακαδημαϊκές πηγές υπογραμμίζουν πως ο συσχετισμός μεταξύ παγκόσμιων γεγονότων και τετράστιχων του Νοστράδαμου είναι είτε κυρίως προϊόν λανθασμένων ερμηνειών και μεταφράσεων, συχνά ηθελημένων, είτε πολύ ισχνός, ώστε να μπορεί να τεκμηριώσει την πραγματική ικανότητα πρόβλεψης του δημιουργού τους. Επιπλέον, δεν υπάρχει απόδειξη ότι ποτέ κάποιος έχει ερμηνεύσει τόσο ενδελεχώς κάποιο από τα τετράστιχα του Νοστράδαμου, ώστε να "προλάβει" κάποιο γεγονός πριν αυτό λάβει χώρα. 

ΣΧΟΛΙΑ (52)

Αlex

υπερβολές είπε τα τρελά του ο αλλοπαρμένος και τα έφεραν στα μέτρα και σταθμά κάποιοι. Και η Πυθία και πολλοί άλλοι έλεγαν διάφορα...επίσης κανένα αεροπλάνο δεν έπεσε στους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου ήταν ολογράμματα. Η βομβιστική επίθεση έγινε εκ των έσω όλα ήταν προγραμματισμένα απο καιρό και έγινε απο τους ίδιους τους Αμερικανούς με εντολές άνωθεν....όλα για το χρήμα..

Φτιαχνόταν φαινεται

Όλα τα χαμε τον Λοστροαδαμο ειχαμε να κοιταμε

Δημήτρης

Εμένα πάντως μου αρέσουν οι Νοστράδαμος

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ

ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΗΙΤS;

Bas

..Κάτι ψηλά θα ανέβει, μεσ' τη φωτιά θα βρεθεί, ήσυχα θα κατέβει, και θ' αναπαυτεί !! Νοστράδαμος : Προφητεία επίσκεψης του ανθρώπου σε άλλο πλανήτη. Εγώ : αυτό που κάνουμε τα βράδια !! :-)))

!

Ο Λοστροαδαμος εγραφε οτι του κατεβαζε η γκλαβα του.

Δημητρης Παπαδόπουλος

Ο νοστραδαμος εγραφε απλα αοριστολογιες

Ddb

Ο Νοστράδαμος εγραψε random χιλιάδες στιχάκια και τώρα προσπαθούν οι "ειδικοί " να συνδεσουν τα πραγματικα γεγονότα με τις τοτε προφητείες... Προφητεία είναι να πάρεις σήμερα ενα στιχακι να το διαβάσεις να βγαλεις συμπερασμα τι προφητεύει και πραγματι να βγει σε λιγο καιρό. Εαν οποιοσδηποτε γραψει τυχαιους στιχους με γενικοτητες δυνητικά σε 1000 χρονια ολοι οι στίχοι μπορουν να συνδεθούν λιγο ή πολυ με τα εκατομμύρια γεγονότα που θα συμβουν..

Μα ακριβώς ε?

Σαν τις φωτογραφίες πριν και μετά των ινστιτούτων αδυνατίσματος!

Oxou

Για το Τσιπρα τι προφητεψε; sharp east??

Ο ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ ΗΤΑΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΓΟΣ

Όσα είχε πει δεν του εκμυστηρεύθηκε ο Θεός αλλά ο εωσφόρος ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΌ ΤΟΥ. Μόνο μαυρίλα περιείχαν οι "προφητείες" του. Η δυστυχία, οι πόλεμοι, και οι συμφορές δεν είναι έργα του Θεού αλλά του κερατά

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ''ΓΚΛΙΝ ΓΚΛΟΝ' ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ''ΜΙΣΟΣ'' ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ... (ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΥΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ, ΕΞ ΑΛΛΟΥ)...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katrin

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα βρίσκεται στο Ρέικιαβικ στις 2 Σεπτεμβρίου - Ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψή του στη Δανία όταν η πρωθυπουργός της Δανίας αποκάλεσε «παράλογη» την ιδέα του οι ΗΠΑ να αγοράσουν τη Γροιλανδία