Σε «Daily Mail», «Liberation», «Guardian» και «Figaro» οι αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος για τους τρομοκράτες

Σε «Daily Mail», «Liberation», «Guardian» και «Figaro» οι αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος για τους τρομοκράτες

Μεγάλο ενδιαφέρον από διεθνή ΜΜΕ για τις αποκαλύψεις του protothema.gr

Σε «Daily Mail», «Liberation», «Guardian» και «Figaro» οι αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος για τους τρομοκράτες
Στις γαλλικές εφημερίδες Liberation και Figaro, καθώς και στις ιστοσελίδες των βρετανικών Daily Mail και Guardian «φιλοξενούνται» οι αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος για τα στοιχεία των δύο τρομοκρατών που ταυτοποιήθηκαν  στη Λέρο, εις εκ των οποίων ήταν υπεύθυνος για  την επίθεση στο Stade de France.

Η Daily Mail, το σάιτ της οποίας έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Βρετανία, αναφέρεται στην αποκάλυψη των εισιτηρίων των δύο τρομοκρατών, που ταυτοποιήθηκαν στη Λέρο, από το protothema.gr, δίνοντας και ενεργό link στο αγγλικό κείμενο, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα μας.

Κλείσιμο


Από την πλευρά της, η Liberation αναφέρει ότι «η ελληνική εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επιβεβαιώνει πως γνωρίζει τα επώνυμα των δύο προσώπων που ταυτοποιήθηκαν  ως πρόσφυγες από τη Συρία στο νησί της Λέρου  στις 3 Οκτωβρίου. Οι Αλμαχμόντ και Αλμοχαμάντ επιβιβάστηκαν σε επιβατηγό από το νησί στις 5 Οκτωβρίου για το λιμάνι του Πειραιά, πριν συνεχίσουν για την Κροατία και την Αυστρία. Αυτό είναι και το διαβατήριο (προφανώς πλαστό) ενός εκ των δύο ανδρών που εντοπίστηκε στο Stade de France»

Η βρετανική εφημερίδα Guardian, σε συνεχή ροή ειδήσεων για τις εξελίξεις στο Παρίσι, επικαλείται επίσης το ΘΕΜΑ, αναφέροντας πως  «η ελληνική εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ υποστηρίζει πως ο Αχμεντ Αλμοχαμάντ ταξίδευε με έναν δεύτερο άνδρα τον Μοχάμεντ Αλμαχμόντ και δημοσιεύει φωτογραφικό υλικό που δείχνει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα».

Ο Guardian αναφέρει πως οι δύο άνδρες φαίνεται να ταξίδεψαν από την Ελλάδα στην Κροατία μέσω Σερβίας, επτά ημέρες μετά την ταυτοποίησή τους στο νησί της Λέρου.

  Αναφορά στις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος κάνει και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro η οποία στο σχετικό της άρθρο υπογραμμίζει πως  η «ιστοσελίδα της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έχει στην κατοχή της το ακτοπλοϊκό εισιτήριο ενός από τους υπόπτους για την επίθεση στο Stade de France. «Όπως αναφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η βάρκα των δύο ανδρών είχε βυθιστεί στα ανοικτά της Λέρου. Διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές και ταυτοποιήθηκαν στις 3 Οκτωβρίου. Δύο ημέρες αργότερα πήγαν στην Κάλυμνο και από στον Πειραιά.»





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης