LIVE

Κορωνοϊός

Ντοκουμέντο: Το protothema.gr παρουσιάζει το εισιτήριο του Σύριου βομβιστή που πέρασε από τη Λέρο

Ντοκουμέντο: Το protothema.gr παρουσιάζει το εισιτήριο του Σύριου βομβιστή που πέρασε από τη Λέρο

Κρυμμένος μέσα στα καραβάνια των προσφύγων ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ έφτασε στο Παρίσι - Θεωρείται ο ύποπτος που ανατινάχθηκε έξω από το Stade de France την Παρασκευή

Το διαβατήριο του ύποπτου τζιχαντιστή Αχμάντ Αλμοχαμάντ βρέθηκε έξω από το Stade de France - Μαζί με τον Μαχμούντ Αλμαχμόντ βρέθηκαν στη Λέρο αρχές Οκτωβρίου - Στις 5 Οκτωβρίου μεταφέρθηκαν στην Κάλυμνο και από εκεί πήραν το πλοίο για Πειραιά - Ήταν μεταξύ των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι

Ένα συριακό διαβατήριο που βρέθηκε έξω από το Stade de France, εκεί όπου το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη με την οποία ξεκίνησε η ακολουθία της τυφλής βίας και του τρόμου στο Παρίσι, ήταν το στοιχείο που οδήγησε τις αρχές στον εντοπισμό ενός εκ των υπόπτων δραστών των τρομοκρατικών υποθέσεων. Όπως βεβαιώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης, «ο κάτοχος του διαβατηρίου αυτού είχε πέρασει από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου «όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα».

Το
protothema.gr αποκαλύπτει σήμερα, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, το όνομα του κατόχου του διαβατηρίου ο οποίος στις αρχές Οκτωβρίου είχε περάσει από τη Λέρο. Πρόκειται για τον Αχμάντ Αλμοχαμάντ. Ο ύποπτος τζιχαντιστής κατά την γαλλική αστυνομία είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε έξω από το Stade de France το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό αργά το Σάββατο ο
Αλμοχαμάντ όταν πέρασε από τη Λέρο δεν ήταν μόνος αλλά συνοδευόταν από ακόμη ένα πρόσωπο το οποίο αναζητείται και δεν έχει διευκρινιστεί αν συμμετείχε σε κάποια από τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν τη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ που πέρασε στην Ελλάδα με συριακό διαβατήριο θεωρείται εμπλεκόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι προκαλώντας εκατόμβες νεκρών και τραυματιών.


Το διαβατήριο έδωσε στη δημοσιότητα η σερβική εφημερίδα Blic

Ο ύποπτος τζιχαντιστής είναι ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ. Όπως αναφέρεται στα διαβατήρια τα οποία ταυτοποιήθηκαν στη Λέρο και οι δύο Σύριοι χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν εισιτήρια με τα οποία μετακινήθηκαν στον Πειραιά ο Αλμοχαμάντ ταξίδευε με τον Μαχμούντ Αλμαχμόντ - ο οποίος δεν είναι σαφές αν συμμετείχε σε κάποια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Αυτή την στιγμή δεν είναι προφανές αν τα διαβατήρια των δύο υπόπτων είναι πλαστά, αν και αμερικανικές και γαλλικές πηγές επισημαίνουν ότι τα διαβατήρια δεν είναι πραγματικά αλλά αποκτήθηκαν από στην Τουρκία. Από το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι οι δύο εμπλεκόμενοι στις τρομοκρατικές επιθέσεις συνέχισαν το ταξίδι τους προς το Παρίσι κρυμμένοι μέσα στα καραβάνια των προσφύγων, που τους προσέφεραν την «τέλεια» κάλυψη για να περάσουν απαρατήρητοι.

Ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ, κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε κοντά στο πτώμα ενός εκ των ενόπλων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, αφού διήλθε από την Ελλάδα είχε περάσει τον περασμένο μήνα και από τη Σερβία, όπου είχε ζητήσει άσυλο, ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Ένας από τους υπόπτους για τρομοκρατία, ο Α.Α., που αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας, είχε καταγραφεί στις 7 Οκτωβρίου φέτος στο μεθοριακό πέρασμα του Πρέσεβο, όπου ζήτησε επισήμως άσυλο», αναφέρει το σερβικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το protothema.gr, ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ και ο Μαχμούντ Αλμαχμόντ ναυάγησαν κοντά στη Λέρο και μεταφέρθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες στη Λέρο όπου και ταυτοποιήθηκαν.

Ο Αλμοχαμάντ, άμεσα εμπλεκόμενος στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι παρέμεινε στη Λέρο το διήμερο 3 και 4 Οκτωβρίου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αναγνώρισής του. Την επομένη, δηλαδή στις 5 Οκτωβρίου, ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ και ο Μαχμούντ Αλμαχμόντ, χρησιμοποιώντας τα συριακά διαβατήρια που είχαν στη διάθεσή τους έκλεισαν δύο εισιτήρια με τα οποία πήραν το πλοίο για τον Πειραιά.

Επειδή την ημερομηνία εκείνη δεν υπήρχε δρομολόγιο από την Λέρο προς τον Πειραιά, οι δύο ύποπτοι τζιχαντιστές μετακινήθηκαν με πλοιάριο προς την Κάλυμνο και εκεί επιβιβάστηκαν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Διαγόρας» το οποίο τους μετέφερε στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα διαβατήριά τους στη συνέχεια πήραν σφραγίδα τόσο στην Κροατία όσο και στην Αυστρία.

Τριανταεννέα μέρες αργότερα, το διαβατήριο του Αχμάντ Αλμοχαμάντ, ενός εκ των δύο Σύριων που πέρασαν από τη Λέρο βρέθηκε έξω από το Stade de France. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές το διαβατήριο ανήκε στον βομβιστή που ανατινάχθηκε θέλοντας να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους αθώους. Ήταν 21:20 βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, έξω από το γήπεδο Stade de France, κατά τη διάρκεια του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία. Η πρώτη έκρηξη του «καμικάζι» βομβιστή που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά όπως είχε αποφασίσει το Ισλαμικό Κράτος, έγινε δίπλα από τον χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένα γύρω στα 80.000 άτομα, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

Η στιγμή της έκρηξης και η εκκένωση του Stade de France


Πανικός κοντά στο Stade de France


Οι ελληνικές αρχές, απαντώντας σε ερώτημα των γαλλικών υπηρεσιών αν οι δύο τζιχαντιστές είχαν περάσει στην Ευρώπη από την Ελλάδα, επιβεβαίωσαν ότι οι δύο ύποπτοι, δηλαδή ο Αχμάντ Αλμοχαμάντ και ο Μαχμούντ Αλμαχμόντ είχαν ταυτοποιηθεί στη Λέρο. Το www.protothema.gr αποκαλύπτει σήμερα τα ονόματά τους και φέρνει στη δημοσιότητα τα εισιτήρια με τα οποία ταξίδεψαν από την Κάλυμνο προς τον Πειραιά στις 5 Οκτωβρίου.

Τι απαντά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Μόνο ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες των επιθέσεων στο Παρίσι είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο, διαβεβαιώνουν, από την πλευρά τους, πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, και προσθέτουν ότι το διαβατήριό του δεν ήταν πλαστό.

Πρώτο θέμα σε πολλά διεθνή ΜΜΕ οι αποκαλύψεις

Το πέρασμα του τζιχαντιστή που έγινε βομβιστής αυτοκτονίας έξω από το Stade de France από τη Λέρο, όπως προκύπτει από το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης, έγινε πρώτο θέμα σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης με πιο χαρακτηριστικό τον τίτλο του Guardian ο οποίος έγραψε ότι «Σύρος που πέρασε από την Ελλάδα με τη ροή των προσφύγων είναι ένας από τους δολοφόνους του ISIS».


Στη γαλλική εφημερίδα «Liberation» δημοσιεύθηκαν οι αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος για τα στοιχεία των δύο τρομοκρατών που ταυτοποιήθηκαν στη Λέρο, εις εκ των οποίων ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στο «Stade de France».

Όπως αναφέρει η «Liberation» «η ελληνική εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επιβεβαιώνει πως γνωρίζει τα επώνυμα των δύο προσώπων που ταυτοποιήθηκαν ως πρόσφυγες από τη Συρία στο νησί της Λέρου στις 3 Οκτωβρίου.

Οι Αλμοχαμάντ και Αλμαχμόντ επιβιβάστηκαν σε επιβατηγό απλοίο από την Κάλυμνο για το λιμάνι του Πειραιά στις 5 Οκτωβρίου, πριν συνεχίσουν για την Κροατία και την Αυστρία. Αυτό είναι και το διαβατήριο (προφανώς πλαστό) του Αχμάντ Αλμοχαμάντ που εντοπίστηκε στο Stade de France».

Η βρετανική εφημερίδα Guardian, σε συνεχή ροή ειδήσεων για τις εξελίξεις στο Παρίσι, επικαλείται επίσης το ΘΕΜΑ, αναφέροντας πως  «η ελληνική εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ υποστηρίζει πως ο Αχμεντ Αλμοχαμάντ ταξίδευε με έναν δεύτερο άνδρα τον Μοχάμεντ Αλμαχμόντ και δημοσιεύει φωτογραφικό υλικό που δείχνει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα».

Ο Guardian αναφέρει πως οι δύο άνδρες φαίνεται να ταξίδεψαν από την Ελλάδα στην Κροατία μέσω Σερβίας, επτά ημέρες μετά την ταυτοποίησή τους στο νησί της Λέρου.

Αναφορά στις αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος κάνει και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro η οποία στο σχετικό της άρθρο υπογραμμίζει πως  η «ιστοσελίδα της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έχει στην κατοχή της το ακτοπλοϊκό εισιτήριο ενός από τους υπόπτους για την επίθεση στο Stade de France. «Όπως αναφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η βάρκα των δύο ανδρών είχε βυθιστεί στα ανοικτά της Λέρου. Διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές και ταυτοποιήθηκαν στις 3 Οκτωβρίου. Δύο ημέρες αργότερα πήγαν στην Κάλυμνο και από στον Πειραιά».

Αλλά και η Daily Mail, το σάιτ της οποίας έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Βρετανία, αναφέρεται στην αποκάλυψη των εισιτηρίων των δύο τρομοκρατών, που ταυτοποιήθηκαν στη Λέρο, από το protothema.gr, δίνοντας και ενεργό link στο αγγλικό κείμενο, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα μας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (191)

AΘΕΟΣ

Καλά εσείς οι χριστιανοταλιμπάν μας τα χετε πρήξει με τον παστίτσιο! Έχετε πάρει έναν μοναχό που πέθανε από καρκίνο στο παχύ έντερο επειδή δεν ήθελε να εγχειριστεί, τον έχετε κάνει Άγιο και όποτε γίνεται στον πλανήτη κάτι αμέσως ξεφουρνίζετε προφητείες είτε στο ίντερνετ είτε σε βιβλία με μαρτυρίες άλλων προσκυνητών ότι και καλά τα πρόβλεψε όλα σαν την Λίτσα Πατέρα, χωρίς εν τω μεταξύ να χει ακουστεί απολύτως τίποτα πριν συμβούν τα προφητεύμενα. Έχετε κάνει βιομηχανία βιβλίων και αναμνηστικών του παστίτσιου, έχετε βγάλει σε προσκύνημα τις παντόφλες και τα εσώρουχά του και μετά διαμαρτύρεστε και από πάνω επειδή εμείς οι άθεοι σπάμε πλάκα μαζί του και μαζί σας. Έλεος δηλαδή!

manos

παντως το διαγορας ειναι ωραιο καραβι θα απολαυσανε το ταξιδη τους στην αγονη γραμμη του αιγαιου.

Χαρά

Μόνον ένα πράγμα θα σας πώ, γιατί αυτό σκέφτομαι όλα τα χρόνια που γίνεται αυτό το κακό στην Συρία και τωρα εξαπλώνεται. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΡΗΝΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ? Αν είναι χούντα ο Ασσαντ γιατί δεν υπάρχει " αντιχουντική" δράση από Σύριους του εξωτερικού γιατί κανείς δεν φωνάζει? Αν οι ισλαμιστές είναι οι " κακοι" γιατί δεν διαδηλώνουν κατά τους οι Σύριοι κι όλοι όσοι διαφωνούν ? Γιατί δεν έχει γίνει συλλαλήτηριο κατά του πολέμου, με τέρμα την αμερικάνικη πρεσβεία , αν οι αμερικάνοι φταίνε πάλι? Όπως είπε κάποιος " αυτή η σιωπή είναι εκκωφαντική!"

opa

ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ....ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΡΑΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΙΓΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ .....ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΗΣΥΧΙΑ....ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΘΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΠΟΥ....ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

Λογικός

Το Ισλάμ ΔΕΝ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΤΑΙ στη Δύση, οι μουσουλμάνοι δεν αφομοιώνονται σε μία μη μουσουλμανική κοινωνία, παραμένουν όπως το νερό με το λάδι και πάντα επιθετικοί, με ολοκληρωτική νοοτροπία. Το να φυτεύουμε μέσα στην Ελλάδα μουσουλμανική μειονότητα, είναι έγκλημα κατά της χώρας και των παιδιών μας. Η εμπειρία της Δύσης εδώ και δεκαετίες είναι διδακτική. Φτάνει να θέλουμε να διδαχθούμε...

ΚΥΠΡΙΟΣ

Και ακούω τώρα τον ψεκασμένο να λέει οτι οι αυστηρότεροι έλεγχοι δεν είναι λύση, γιατί μπορούν να περάσουν ούτως ή άλλως. Άρα με τη λογική του, αφού το Εϊτς δε θεραπεύεται να μην πηγαίνουν καν στο γιατρό οι ασθενείς. Τόσο ψεκασμένος είναι που δεν κατανοεί οτι είναι καλύτερα να έχουμε τρεις αντί για πέντε τρομοκράτες. Και εάν παρελπιδα οι "ενσωματωμένοι" εξευρωπαϊσμενοι μουσουλμάνοι είναι τόσο επικίνδυνοι, ένας λόγος περισσότερο να απελαθούν όλοι. ΥΓ Ακούω πολλούς να μην ανησυχούν για τους ισλαμιστές που σφάζουν αβέρτα, αλλα για την Ακροδεξιά που θα τους πάρει ψήφους. Πέραν της υποκριςιας και της ανείπωτης βλακείας υπάρχει και μεγαλύτερο θέμα., αυτό της έλλειψης επαφής με την πραγματικότητα. Αν οι βλαμμενοι "δημοκράτες" δημιουργούσαν ασφαλή κράτη δε θα υπήρχε Ακροδεξιά. Υπάρχει Ακροδεξιά γιατί οι αριστερίστικες μ......... διέλυσαν τα κράτη.

Ισλαμο-Συριζαία Ξανθιά

Είμαι γενικώς πεσμένος από τα σύννεφα. Καλά, δεν είναι όοοοολοι οι "πρόσφυγες" σούπερ μορφωμένοι και φιλήσυχοι; Πείτε μου πως είναι ψέμματα όλα αυτά.....

αλαχακμπαρ

Δε πηγαινανε σε κανα χωραφι μονοι τους να ανατιναχτουνε να απαλαξουν και την ανθρωποτητα απο τα παλιοτομαρια τους.Αυτους μαζευουν τοσα χρονια οι προδοτικες κυβερνησεις για να εχουν φθηνα εργατικα χερια και εχει γεμισει η Ελλαδα απο αφγανοπακιστανους μετριοπαθεις δολοφονους.Σαν αυτους που μαστιγωνοντουσαν στον Πειραια με τα ξυραφια τις προαλες.Δεν θα προσκυνησουμε κυριοι του συριζα.Για να μην χρησιμοποιησω το λεκτικο του στρατηγου Γεωργιου Καραισκακη και το κοψετε το σχολιο ετσι κι αλλιως.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΘΕ !!!!!

Προς τι η εκπληξη? δεν ειπε ο ιδιος ο πανηβλαξ οτι Α ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΞΕΡΑ ?

Γνώριζε τον κίνδυνο!..

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης. Ο Καμμένος ενώ γνώριζε τον κίνδυνο να γεμίσει η Ευρώπη τζιχαντιστές, τους φόρτωνε σε κρατικώς επιδοτούμενα πλοία από τα νησιά για να τους μετακινήσει στην ηπειρωτική ελλάδα και απο εκεί στη Δυτική Ευρώπη. Δε θα μου κάνει εντύπωση να μας πετάξουν έξω από τη Σένγκεν.

nota

κυριε-κυρια Γνώριζε τον κίνδυνο! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΣΕΝΑ ????? ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ................ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!!!!!!!! ΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΓΚΕΝ !!!!!! ΠΩΠΩ ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης