Συρία: Ο Άσαντ βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές στην Παλμύρα

Συρία: Ο Άσαντ βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές στην Παλμύρα

Οι δυνάμεις του προέδρου έχουν ενισχύσει εδώ και μια εβδομάδα τις επιθέσεις στην περιοχή, που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την αρχαία πόλη της μέσα στη συριακή έρημο

Συρία: Ο Άσαντ βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές στην Παλμύρα
Τουλάχιστον 12 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η συριακή πολεμική αεροπορία στην Παλμύρα, πόλη της κεντρικής Συρίας που ελέγχει η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Είκοσι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν επίσης και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της συριακής πολεμικής αεροπορίας.

Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ έχουν ενισχύσει εδώ και μια εβδομάδα τις επιθέσεις στην περιοχή της Παλμύρας που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την αρχαία πόλη της μέσα στη συριακή έρημο.

Οι συριακές δυνάμεις επιδιώκουν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές του ΙΚ που πήραν τον έλεγχο της πόλης στις 21 Μαΐου προχωρώντας στη συνέχεια σε εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες και σε μεγάλες καταστροφές των αρχαιολογικών θησαυρών της που περιλαμβάνονται στα μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

Μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας, 50 τζιχαντιστές και 21 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς του συριακού στρατού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη χώρα αυτή που ξεκληρίζεται από τον πόλεμο εδώ και τεσσεράμισι χρόνια.
Κλείσιμο

Η κλιμάκωση των μαχών πλήττει σκληρά τους άμαχους. Γιατρός που εργάζεται σε πρόχειρο νοσοκομείο επί του πεδίου μίλησε για έλλειψη προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού, με συνέπεια πολλοί τραυματίες να υποκύπτουν στα τραύματά τους εξαιτίας των ελλείψεων. Άλλοι που είχαν μεταφερθεί σε πόλεις που ελέγχει το ΙΚ όπως η Ράκα στη βόρεια Συρία, αποτέλεσαν επίσης στόχο των αεροπορικών επιδρομών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης