Με στρατό και φράχτη αντιμετωπίζει η Ουγγαρία τους μετανάστες

Με στρατό και φράχτη αντιμετωπίζει η Ουγγαρία τους μετανάστες

Η Ουγγαρία τραβάει το θέμα του μεταναστευτικού στα άκρα, καθώς εκτός από τον φράχτη δημιουργεί και ένα ειδικό ένοπλο σώμα φύλαξης με την ονομασία «Κυνηγοί των Συνόρων»

Με στρατό και φράχτη αντιμετωπίζει η Ουγγαρία τους μετανάστες
Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά σε δύο δραστικά μέτρα για την ανάσχεση των μεταναστών που διέρχονται μέσα από την χώρα του. Από τη μια θα συνεχίσει με πιο εντατικούς ρυθμούς την κατασκευή του φράχτη στα σύνορα με την Σερβία.
Και από την άλλη θα στείλει μια ειδική μονάδα της αστυνομίας, με την ονομασία «κυνηγοί των συνόρων» οι οποίοι θα αναλάβουν και με την χρήση των όπλων την φύλαξη των συνόρων.

Η Ουγγαρία είναι η κύρια οδός για τα κύματα των μεταναστών που ξεκινούν από την Ελλάδα και δια μέσου της Σερβίας προσπαθούν να φθάσουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης κυρίως λόγω του ότι ανήκει στην συνθήκη Σένγκεν. Μέχρι στιγμής έχει δεχθεί πάνω από 100.000 μετανάστες, όταν πέρσι όλη την χρονιά δεν ξεπέρασε τις 43.000.
Κλείσιμο
 
Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, η Ουγγαρία φαίνεται αποφασισμένη να υψώσει τον φράχτη στα σύνορά της με την Σερβία, με μήκος 174 χιλιόμετρα και ύψος στα 4 μέτρα. Ο πρωθυπουργός Viktor Orban, υπερασπίστηκε τα αυστηρά μέτρα, συνδέοντας την μετανάστευση με την τρομοκρατία, την αύξηση της εγκληματικότητας και της ανεργίας. Όπως υποστήριξε η κυβέρνησή του αναγκάστηκε να πάρει αυτά τα μέτρα αφού η ΕΕ στο σύνολό της δεν προσφέρει καμία λύση.

Τώρα αν τα όπλα είναι η λύση εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο η λαϊκιστική δεξιά και οι ξενοφοβικοί της Ευρώπης φαίνεται να έχουν τις δικές τους απαντήσεις...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης