Oμηρία στο Σίδνεϊ: Με το #illridewithyou οι Αυστραλοί υπερασπίζονται τους μουσουλμάνους

Oμηρία στο Σίδνεϊ: Με το #illridewithyou οι Αυστραλοί υπερασπίζονται τους μουσουλμάνους

Ομάδα 40 μουσουλμάνων εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την ομηρία στο καφέ Lindt - Ανάλογες ενέργειες εξυπηρετούν όσους θέλουν να βλάψουν την ισλαμική θρησκεία

Oμηρία στο Σίδνεϊ: Με το #illridewithyou οι Αυστραλοί υπερασπίζονται τους μουσουλμάνους
Με ανακοίνωσή τους η κοινότητα των Αυστραλών μουσουλμάνων καταδικάζει την υπόθεση ομηρίας σε καφέ του Σίδνεϊ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της για τα γεγονότα.

Όπως αναφέρει το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η μουσουλμανική κοινότητα απορρίπτει οποιαδήποτε απόπειρα αφαίρεσης αθώων ζωών, ή την επιχείρηση πρόκλησης φόβου και τρομοκρατίας ανθρώπων.

Κλείσιμο
Μάλιστα, αναφέρθηκαν και στην επιγραφή της μαύρης σημαίας που ανήρτησε ο δράστης, ο οποίος κρατάει πολλούς ομήρους στην καφετέρια, εξηγώντας πως η φράση που αναγράφεται «Δεν υπάρχει Θεός, υπάρχει μόνο ο Αλλάχ», δεν αντιπροσωπεύει τον πραγματικό χαρακτήρα του Ισλάμ.

Η φράση αυτή «δεν είναι πολιτική θέση, αλλά επιβεβαιώνει μία μαρτυρία πίστης που έχει οικειοποιηθεί από ανθρώπους που δεν εκπροσωπούν κανέναν πέραν του εαυτού τους».

Την ίδια ώρα, επισημαίνουν πως ανάλογες κατάπτυστες ενέργειες εξυπηρετούν μόνο την ατζέντα όσων επιθυμούν να καταστρέψουν την καλή θέληση των Αυστραλών και να βλάψουν περισσότερο και να εξευτελίσουν την ισλαμική θρησκεία και τους Αυστραλούς μουσουλμάνους στη χώρα.

Στο μεταξύ, με to hashtag #illridewithyou οι Αυστραλοί χρήστες του Twitter εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους μουσουλμάνους συμπολίτες τους καθώς υπάρχουν φόβοι πως θα ξεσπάσουν επιθέσεις ρατσιστικού χαρακτήρα κατά ανθρώπων που φορούν ισλαμιστικές ενδυμασίες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης