Βόρεια Κορέα: Απαγορεύτηκε το όνομα «Κιμ Γιονγκ Ουν»!

Βόρεια Κορέα: Απαγορεύτηκε το όνομα «Κιμ Γιονγκ Ουν»!

Δεν επιτρέπεται να δίνεται σε νεογέννητα και όσοι ήδη ονομάζονται έτσι καλούνται να πάψουν να το χρησιμοποιούν και να το αλλάξουν στο πιστοποιητικό γέννησής τους

Βόρεια Κορέα: Απαγορεύτηκε το όνομα «Κιμ Γιονγκ Ουν»!
Όσοι ζουν στη Βόρεια Κορεά και ονομάζονται Κιμ Γιονγκ Ουν, θα πρεπει να αλλάξουν άμεσα το όνομά τους, διότι αυτό θα «ανήκει» πλεόν μόνο στον ηγέτη της χώρας.

Όπως μετέδωσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Νότιας Κορέας KBS, επικαλούμενο επίσημη οδηγία της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, το όνομα του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν επιτρέπεται να δίνεται σε νεογέννητα και όσοι ήδη ονομάζονται έτσι καλούνται, όχι μόνο να πάψουν να το χρησιμοποιούν, αλλά και να το αλλάξουν στο πιστοποιητικό γέννησής τους και στη διεύθυνση κατοικίας τους.

Κλείσιμο
Πάντως, ανάλογες απαγορεύσεις έχει επιβάλει η Βόρεια Κορέα και για τη χρήση των ονομάτων των δύο προηγούμενων ηγετών της -του πατέρα του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ και του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ- στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής προσπάθειας δημιουργίας ενός μύθου γύρω από το όνομά τους.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ έδωσε την εντολή το 2011, όταν είχε ήδη διαφανεί ότι θα τον διαδεχόταν ο γιος του, κάτι που όντως συνέβη μετά τον θάνατο του Κιμ του πρεσβύτερου τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Και μπορεί να μην είναι γνωστό πόσοι Βορειοκορεάτες ονομάζονται Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά το Κιμ είναι ένα πολύ κοινό επίθετο και τα Γιονγκ Ουν, επίσης, συνηθισμένα ονόματα...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης