Λιβύη: Ο στρατός εκκενώνει την περιοχή του λιμανιού της Βεγγάζης

Λιβύη: Ο στρατός εκκενώνει την περιοχή του λιμανιού της Βεγγάζης

Ενημερώνει τους κατοίκους ότ επικείται επιχείρηση κατά των ισλαμιστών

Λιβύη: Ο στρατός εκκενώνει την περιοχή του λιμανιού της Βεγγάζης
Να εκκενώσουν έως το μεσημέρι της Δευτέρας την περιοχή του λιμανιού της Βεγγάζης κάλεσε τους κατοίκους ο στρατός της Λιβύης καθώς προετοιμάζεται ευρεία στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ισλαμιστών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

«Ο επικεφαλής του στρατού ζητά από όλους τους κατοίκους της περιοχής Ασάμπρι να φύγουν μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι (της Δευτέρας)» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αχμέντ αλ-Μεσμάρι.

Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση που προετοιμάζεται, αλλά ο στρατός είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ανσάρ αλ-Σαρία έχουν καταφύγει σε αυτήν την συνοικία αφότου οι λιβυκές δυνάμεις ανακατέλαβαν περιοχές τις οποίες ήλεγχαν οι ισλαμιστές.

Κλείσιμο
Τουλάχιστον 230 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης του στρατού, που υποστηρίζεται από δυνάμεις πιστές στον πρώην στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, κατά των ισλαμιστικών ομάδων που ελέγχουν μεγάλο μέρος της Βεγγάζης, κυρίως εμπορικές συνοικίες αλλά και το λιμάνι της πόλης.

Ο στρατός υποστηρίζει ότι έχει ανακαταλάβει αρκετές συνοικίες τις οποίες κατείχαν από τον Αύγουστο οι ισλαμιστές αν και μάχες συνεχίζονται σε άλλες περιοχές στα ανατολικά της πόλης. Η κατάσταση στη Βεγγάζη όπως και σε άλλα σημεία της Λιβύης είναι εξαιρετικά ρευστή καθώς έως τώρα οι κυβερνητικές δυνάμεις αδυνατούσαν να ελέγξουν ολοκληρωτικά τις ομάδες των πολιτοφυλάκων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης