Με νέο βίντεο «χτυπούν» οι τζιχαντιστές

Με νέο βίντεο «χτυπούν» οι τζιχαντιστές

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν κατέβαλαν λύτρα για τους ομήρους, δηλώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι - Καταγγέλλει πως τα διεθνή ΜΜΕ έχουν παραποιήσει την αλήθεια του Ισλαμικού Κράτους

Με νέο βίντεο «χτυπούν» οι τζιχαντιστές
Έπειτα από τα βίντεο των αποτρόπαιων δολοφονιών των Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ από τους τζιχαντιστές που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρμόδιοι για την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, οι εξτρεμιστές διοχέτευσαν στο Διαδίκτυο νέο οπτικό υλικό.

Στο καινούριο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, εμφανίζεται ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι, ο οποίος απήχθη στη Συρία το 2012, να μιλάει ενώπιον τηλεοπτικής κάμερας για τον τρόπο που τα δυτικά ΜΜΕ παραποιούν την αλήθεια για το Ισλαμικό Κράτος.

Φορώντας την πορτοκαλί στολή που φορούσαν οι δύο Αμερικανοί συνάδελφοί του που αποκεφαλίστηκαν προ εβδομάδων, ο Κάντλι μιλάει ψύχραιμα και δείχνει να διαβάζει κείμενο ή να το έχει αποστηθίσει, εξηγεί ότι εργαζόταν στους Sunday Times, Sun, Sunday Telegraph και απήχθη από άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης το 2012.

«Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, όπως η επέκταση του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ που καταλαμβάνει μία έκταση μεγαλύτερη από τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες. Ξέρω τι σκέφτεστε. Ότι είμαι κρατούμενος και ότι έχω ένα πιστόλι στο κρόταφο και για αυτό το κάνω αυτό. Πράγματι, είμαι κρατούμενος, αυτό δε το αρνούμαι. Αλλά αφού η κυβέρνησή μου με έχει εγκαταλείψει κι η μοίρα μου εξαρτάται από το ΙΚ δεν έχω τίποτα να χάσω. Ίσως ζήσω, ίσως πεθάνω», υποστηρίζει ο Κάντλι.

Στη συνέχεια ο Βρετανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως για τους υπόλοιπους ομήρους που έχουν αφεθεί ελεύθεροι καταβλήθηκαν λύτρα από τις κυβερνήσεις των χωρών τους, αλλά οι ΗΠΑ και η Βρετανία αποφάσισαν να ακολουθήσουν μία διαφορετική τακτική σχετικά με την διαπραγμάτευση με τους άνδρες του ΙΚ.
Κλείσιμο

«Υπάρχει χρόνος για να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων, αλλά μόνο αν εσείς, το κοινό δράσετε τώρα», τονίζει ο Κάντλι και προαναγγέλλει σειρά νέων βίντεο μέσω των οποίων θα αποκαλυφθεί η αλήθεια για τη «φιλοσοφία του Ισλαμικού Κράτους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης