Ελεύθερος να αγωνιστεί για τη Νότιο Αφρική ο Πιστόριους

Ελεύθερος να αγωνιστεί για τη Νότιο Αφρική ο Πιστόριους

Και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νοτίου Αφρικής δίνει το «πράσινο φως» στον 27χρονο αθλητή να εκπροσωπήσει τη χώρα σε αθλητικές οργανώσεις, μετά το «ναι» της Παγκόσμιας Παραολυμπιακής Επιτροπής

Ελεύθερος να αγωνιστεί για τη Νότιο Αφρική ο Πιστόριους
 

Μπορεί το δικαστήριο της Πρετόρια να αποφάνθηκε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους είναι ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για την υπόθεση της Ρίβα Στέενκαμπ, όμως, αυτό δεν τον εμποδίζει να εκπροσωπήσει τη Νότιο Αφρική και να συμμετάσχει σε αθλητικές διοργανώσεις.

Έπειτα από το «ναι» της Παγκόσμιας Παραολυμπιακής Επιτροπής, και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νοτίου Αφρικής επιτρέπει στον αθλητή να εκπροσωπήσει τη χώρα, αρκεί αυτό να μην πάει ενάντια στην απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πιστόριους παρότι κρίθηκε ένοχος για το θάνατο της αγαπημένης του, ο κανονισμός της Ολυμπιακής Επιτροπής της Νοτίου Αφρικής δεν απαγορεύει από κάποιον αθλητή με ποινικό μητρώο να εκπροσωπήσει τη χώρα.

Κλείσιμο

«Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, είναι ελεύθερος να αγωνιστεί», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής, Τάμπι Ρέντι, στο Associated Press.

Εφόσον η συμμετοχή του δεν πάει ενάντια στην απόφαση του δικαστηρίου που θα γίνει γνωστή τον ερχόμενο μήνα, μπορεί να εκπροσωπήσει τη Νότιο Αφρική, όπως είπε ο Ρέντι.

Ο ατζέντης του παραολυμπιονίκη, Πιτ Βαν Ζιλ, δήλωσε ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η συμμετοχή του σε αγώνες, αλλά θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο, μετά την ετυμηγορία.

«Εξαρτάται από τον Οσκαρ. Πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει», πρόσθεσε ο ατζέντης του, ο οποίος επισήμανε ότι ο αθλητής έχει χρόνια να προπονηθεί, αλλά γυμνάζεται τακτικά στο γυμναστήριο.

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης