ΟΗΕ: Δεν διαπράττουν μόνο οι τζιχαντιστές ωμότητες...
Η σύγκρουση έχει σοβαρές επιπτώσεις στους άμαχους Ιρακινούς, ιδιαίτερα σε γυναίκες και παιδιά, επισημαίνει ο Οργανισμός
Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους διαπράττουν ωμότητες εναντίον μειονοτήτων που ισοδυναμούν με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ενώ οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εκτελέσει κρατουμένους και βομβαρδίσει περιοχές αμάχων, πράξεις που ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.
Η Φλάβια Πανσιέρι, αναπληρώτρια του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε κατά την έναρξη στη Γενεύη έκτακτης συνόδου του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πως η σύγκρουση έχει σοβαρές επιπτώσεις στους άμαχους Ιρακινούς, ιδιαίτερα σε γυναίκες και παιδιά.
"Συστηματικές και εσκεμμένες επιθέσεις εναντίον αμάχων ενδέχεται να συνιστούν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Άτομα, ανάμεσα στα οποία και διοικητές, είναι υπεύθυνα γι' αυτές τις ενέργειες", δήλωσε η Πανσιέρι, αναφερόμενη σε εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από αμφότερες τις πλευρές.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι