Οι τζιχαντιστές είχαν ζητήσει λύτρα 132 εκατ.δολαρίων για να απελευθερώσουν τον Φόλεϊ

Οι τζιχαντιστές είχαν ζητήσει λύτρα 132 εκατ.δολαρίων για να απελευθερώσουν τον Φόλεϊ

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να πληρώσει λύτρα για τον δημοσιογράφο και το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε τον Τζέιμς Φόλεϊ

Οι τζιχαντιστές είχαν ζητήσει λύτρα 132 εκατ.δολαρίων για να απελευθερώσουν τον Φόλεϊ
 

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του φρικιαστικού βίντεο με τον αποκεφαλισμό του 40χρονου Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, από τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους, νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την ενημέρωση που είχαν οι αμερικανικές αρχές για την ομηρία του, αλλά και για την άρνηση του Λευκού Οίκου να καταβάλει λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Έπειτα από την ενημέρωση του Πενταγώνου πως οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν επιχειρήσει να απελευθερώσουν τον Φόλεϊ χωρίς επιτυχία, καθώς σύμφωνα με τη σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, «οι όμηροι δεν ήταν παρόντες» στο σημείο που είχε εντοπισθεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, μία νέα πληροφορία αποκαλύπτεται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να καταβάλει τα λύτρα που είχαν ζητήσει οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Κλείσιμο

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο που επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου της οικογένειας Φόλεϊ, το ΙΚΙΛ είχε απαιτήσει από τις ΗΠΑ λύτρα ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την απελευθέρωση του Φόλεϊ.

«Οι ΗΠΑ -σε αντίθεση με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που είχαν διοχετεύσει εκατομμύρια σε τρομοκρατικές οργανώσεις για να σώσουν τις ζωές των πολιτών τους- αρνήθηκαν να πληρώσουν», επισημαίνουν οι New York Times.

Την ίδια στιγμή, η Wall Street Journal αναφέρει πως ο Φίλιπ Μπαλντόνι, πρόεδρος της ιστοσελίδας GlobalPost, με την οποία συνεργαζόταν ο 40χρονος δημοσιογράφος, αποκάλυψε ότι το ποσό που ζητούσαν οι απαγωγείς κυμαινόταν στα 132 εκατ. δολάρια.

Όλα αυτά, μία η μέρα μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το ειδεχθές έγκλημα και τόνισε πως ο «καρκίνος του ΙΚΙΛ πρέπει να εξαλειφθεί», ενώ επισήμανε πως παρά τις απειλές οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να μάχονται κατά των τρομοκρατών, με τους οποίους όπως τόνισε ο Ομπάμα θα είναι αμείλικτος.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης