Ομπάμα: Ελπιδοφόρο μήνυμα ο διορισμός νέου πρωθυπουργού στο Ιράκ

Ομπάμα: Ελπιδοφόρο μήνυμα ο διορισμός νέου πρωθυπουργού στο Ιράκ

Κάλεσε για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των ιρακινών πολιτών

Ομπάμα: Ελπιδοφόρο μήνυμα ο διορισμός νέου πρωθυπουργού στο Ιράκ
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι το Ιράκ έκανε ένα ελπιδοφόρο βήμα προς τα εμπρός με τον διορισμό ενός νέου πρωθυπουργού και κάλεσε για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των ιρακινών πολιτών.

Ο αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους από το νησί Μάρθας Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης όπου βρίσκεται για τις θερινές οικογενειακές διακοπές του, δήλωσε επίσης, ότι οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούν επιτυχημένες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στο βόρειο Ιράκ.

Όπως τόνισε, έχουν ενταθεί και οι στρατιωτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες των αμερικανών προς τους Ιρακινούς και τους Κούρδους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να συνεργαστεί με άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, ώστε να βοηθηθεί το Ιράκ που αντιμετωπίζει εκτεταμένες ανθρωπιστικές προκλήσεις και έκανε γνωστό ότι ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε τηλεφωνικά με το νέο πρωθυπουργό του Ιράκ Χαϊντάρ αλ-Αμπάντι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης