ΜΗ17: Στα χέρια των αυτονομιστών τα μαύρα κουτιά; - Δείτε βίντεο

ΜΗ17: Στα χέρια των αυτονομιστών τα μαύρα κουτιά; - Δείτε βίντεο

Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι μερικά αντικείμενα τα οποία μοιάζουν με μαύρα κουτιά

ΜΗ17: Στα χέρια των αυτονομιστών τα μαύρα κουτιά; - Δείτε βίντεο
Μπορεί οι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία να ισχυρίζονταν ότι τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους δεν έχουν βρεθεί, ωστόσο, έντονη είναι η παγκόσμια ανησυχία, όσον αφορά στο ποια είναι η αλήθεια πίσω από τις έρευνες που γίνονται στην περιοχή όπου συνετρίβη το μαλαισιανό Boeing 777, με την Ουκρανία να κατηγορεί τη Μόσχα και τους φιλορώσους ότι καταστρέφουν στοιχεία ενός «διεθνούς εγκλήματος» από τα συντρίμμια.

Τις ανησυχίες αυτές έρχονται να ενισχύσουν οι δηλώσεις του  Αλεξάντρ Μποροντάι, ενός εκ των ηγετών της  Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ο οποίος είπε ότι οι φιλορώσοι βρήκαν τελικά τα μαύρα κουτιά της πτήσης  MH17, αλλά πως περιμένουν τους ειδικούς να επιβεβαιώσουν τις υποψίες τους.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε πως μερικά αντικείμενα τα οποία μοιάζουν με μαύρα κουτιά βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο  Ντονέτσκ, όπου βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους. Ο Μποροντάι ανέφερε, επίσης, ότι είναι έτοιμος να τα παραδώσει στους διεθνείς εμπειρογνώμονες που έχουν αναλάβει να προσδιορίσουν τις αιτίες της συντριβής, εξηγώντας πως οι αντάρτες «δεν έχουν ειδικούς για να τα αναλύσουν» και «δεν εμπιστεύονται» τους ουκρανούς εμπειρογνώμονες.

Έπειτα από τις πληροφορίες, σχετικά με τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών, ένα βίντεο είδε το «φως» της δημοσιότητας, στο οποίο απεικονίζονται διασώστες να μεταφέρουν ένα αντικείμενο, που μοιάζει με καταγραφέα πτήσης.

Ένας από τους άντρες αυτούς δίνει τον καταγραφέα πτήσης σε ένα συνάδελφό του, ενώ στο βίντεο ακούγεται κάποιος να λέει στα ρωσικά: «Βρήκαν τον  καταγραφέα πτήσης».
Κλείσιμο

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης