Ιράκ: Αυστραλοί τζιχαντιστές συμμετείχαν σε μαζική εκτέλεση αιχμαλώτων στρατιωτών
«Αυτοί είναι βάρβαροι άνθρωποι. Οι εκτελέσεις, οι δολοφονίες και το γεγονός ότι καυχώνται γι αυτές στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι μία τοξική μορφή τρομοκρατίας», είπε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας
Αυστραλοί τζιχαντιστές, που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις του Ιράκ, συμμετείχαν στη μαζική εκτέλεση αιχμαλώτων στρατιωτών του τακτικού ιρακινού στρατού, σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο. Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ, εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό των Αυστραλών, που έχουν συνταχθεί με τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία.
Η κ. Μπίσοπ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει ακυρώσει τα διαβατήρια κάποιων Αυστραλών τζιχαντιστών, εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει τα διαβατήρια και άλλων και να αφαιρέσει την υπηκοότητα ορισμένων.
«Αυτοί είναι βάρβαροι άνθρωποι. Οι εκτελέσεις, οι δολοφονίες και το γεγονός ότι καυχώνται γι αυτές στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι μία τοξική μορφή τρομοκρατίας» είπε η υπουργός και πρόσθεσε πως αν αυτά τα άτομα επιστρέψουν στην Αυστραλία, μπορεί να απειλήσουν ασφάλεια της χώρας.
Εκτιμάται πως 150 Αυστραλοί τζιχαντιστές πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία. Πρόκειται για άτομα αραβικής καταγωγής, που έχουν πολιτογραφηθεί Αυστραλοί.
Με επενδύσεις σε πλοία, υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών, η MINOAN LINES ενισχύει τη στρατηγική της κατεύθυνση προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να προσφέρει «όλα και κάτι παραπάνω» στην online αγοραστική εμπειρία, προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για εύκολες, γρήγορες και συμφέρουσες αγορές μέσα από το AB Eshop. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.