Αφγανιστάν: Κατολίσθηση παρέσυρε στο θάνατο ένα ολόκληρο χωριό

Αφγανιστάν: Κατολίσθηση παρέσυρε στο θάνατο ένα ολόκληρο χωριό

Για 350 νεκρούς κάνει λόγο εκπρόσωπος του ΟΗΕ - Χιλάδες οι αγνοούμενοι - Έκκληση για φτυάρια έκανε τοπικός κυβερνήτης - Δεύτερη κατολίσθηση φέρεται να έπληξε την περιοχή παρασύροντας 600 ανθρώπους που είχαν σπεύσει στο σημείο για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης

Αφγανιστάν: Κατολίσθηση παρέσυρε στο θάνατο ένα ολόκληρο χωριό

Εκατοντάδες υπολογίζονται να είναι οι νεκροί έπειτα από κατολίσθηση στην περιοχή Μπαντχακσάν του Αφγανιστάν.

Νωρίτερα, το αμερικανικό δίκτυο CNN υποστήριζε ότι επρόκειτο για 2.700 νεκρούς, ωστόσο οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι αγνοούνται περίπου 250 άνθρωποι.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη, Σαχ Γουαλιουλάχ Αντίμπ, σχεδόν 300 είναι οι κατοικίες που έχουν καλυφθεί από λάσπη.

Αργότερα, μια δεύτερη κατολίσθηση φέρεται να έπληξε την περιοχή, παρασύροντας περίπου 600 ανθρώπους που είχαν σπεύσει στην περιοχή για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα η κατολίσθηση «έθαψε» το χωριό Χόμπο Μπαρίκ, ενώ σύμφωνα με τις τοπικές αρχές μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί επτά άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, Άρι Γαϊτάνις, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 350.



Ο αρχηγός της τοπική αστυνομίας που μίλησε στο BBC έκανε λόγο για τουλάχιστον 200 νεκρούς προσθέτοντας ότι είναι απίθανο να βρεθεί έστω και ένας ζωντανός κάτω από τα συντρίμμια ακόμα και να υπήρχαν διαθέσιμα μηχανήματα διάσωσης.

Ακόμα πιο δραματική ήταν η έκκληση του κυβερνήτη της επαρχείας για φτυάρια, όπως είπε μιλώντας στο Associated Press. «Είναι φύσει αδύνατον αυτή τη στιγμή να κάνουμε κάτι. Δεν έχουμε αρκετά φτυάρια. Θέλουμε περισσότερα εργαλεία» είπε ο Σαχ Βαλιουλάχ Αντίμπ.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε στη 1 μετά το μεσημέρι τοπική ώρα καθώς, επειδή η Παρασκευή είναι ημέρα αργίας τα σπίτια ήταν γεμάτα.


 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης