Ουκρανία: Βοήθεια μέσω ΔΝΤ προτείνουν ΗΠΑ - Βρετανία

Ουκρανία: Βοήθεια μέσω ΔΝΤ προτείνουν ΗΠΑ - Βρετανία

ΗΠΑ και Βρετανία υπέρ της χορήγησης πακέτου οικονομικής βοήθειας μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Ουκρανία: Βοήθεια μέσω ΔΝΤ προτείνουν ΗΠΑ - Βρετανία
Η Βρετανία είναι έτοιμη να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία εντός πλαισίων που θα τεθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους στη Σιγκαπούρη.

«Είναι οι πρώτες ημέρες, οι πρώτες ώρες, αλλά ο λαός της Ουκρανίας φαίνεται να δείχνει τη βούληση να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον, στην οικοδόμηση ισχυρότερων δεσμών με την Ευρώπη, και δε νομίζω ότι αυτό πρέπει να το αποκρούσουμε, πρέπει να το ενθαρρύνουμε», είπε.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χορηγήσουμε οικονομική βοήθεια μέσω οργανισμών όπων το ΔΝΤ, και φυσικά μεγάλο μέρος αυτής θα λάβει τη μορφή δανείων, αλλά θα υπάρξουν καλές επενδύσεις στην οικονομία της Ουκρανίας».

Κλείσιμο
Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λου από την πλευρά του κάλεσε την Ουκρανία να αρχίσει συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη διαμόρφωση πακέτου οικονομικής βοήθειας το συντομότερο δυνατόν μετά την εγκατάσταση της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών μίλησε με τον Αρσένι Γιατσενιούκ, μέλος της προσωρινής ουκρανικής ηγεσίας κατά την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον από τη σύνοδο της Ομάδας των 20 στο Σίδνεϊ, όπου διαμορφώθηκε ευρεία συναίνεση για τη χορήγηση πακέτου οικονομικής βοήθειας μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ, μαζί με την Ευρώπη και άλλες χώρες της διεθνούς κοινότητας είναι έτοιμες να χορηγήσουν οικονομική βοήθεια μέσω του ΔΝΤ για να αμβλύνουν τις συνέπειες της εφαρμογής οικονομικών μεταρρυθμίσεων για τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα του ουκρανικού πληθυσμού.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον θα επισκεφθεί σήμερα την Ουκρανία, όπου αναμένεται να συζητήσει μέτρα για την υποστήριξη της ουκρανικής οικονομίας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης