Γκάφα ολκής από τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης για το Σότσι

Γκάφα ολκής από τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης για το Σότσι

Στην προσπάθειά του να εκθέσει τους δημοσιογράφους για τις φωτογραφίες-ντροπή από τα ξενοδοχεία, ο Ντμίτρι Κόζακ παραδέχτηκε ότι τα δωμάτια και τα μπάνια παρακολουθούνται

Γκάφα ολκής από τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης για το Σότσι
Τα... ασυμμάζευτα προσπαθούσαν να μαζέψουν οι συνεργάτες και σύμβουλοι του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Κόζακ, μετά την απίστευτη γκάφα στην οποία υπέπεσε σε συνέντευξη Τύπου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δημοσιογράφος του ζήτησε να σχολιάσει την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι και επίμαχες φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει δημοσιογράφοι δείχνοντας την απαράδεκτη κατάσταση στις εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων και των δωματίων τους.

Κλείσιμο
Να θυμίσουμε ότι οι πρώτοι δημοσιογράφοι και ανταποκριτές που έφτασαν στο Σότσι μαζί με τα πρώτα τους ρεπορτάζ άρχισαν να τραβούνκαι φωτογραφίες που παρουσίαζαν τις κακοτεχνίες και την προχειρότητα των ξενοδοχείων και των εγκαταστάσεων της πόλης. Οι φωτογραφίες παρουσίαζαν τα μισοτελειωμένα ξενοδοχεία να θυμίζουν γιαπί, ενώ αρκετοί από αυτούς έγραψαν τα χειρότερα για το πόσο κακοφτιαγμένα, κιτς και ημιτελή βρήκαν τα δωμάτια τους. Χαλασμένες πρίζες, ξεχαρβαλωμένα έπιπλα και διαρροές στα υδραυλικά πρωταγωνίστησαν στα social media, θυμίζοντας σκηνικό που με τίποτα δεν δικαιολογεί προετοιμασίες για Ολυμπιακούς και τον πακτωλό των χρημάτων που ξοδεύτηκαν.

Ο Κόζακ θέλοντας να υπερασπιστεί την οργάνωση και να εκθέσει τους «κακούς» δυτικούς, κατάφερε τελικά να εκθέσει τον ίδιο τον εαυτό του και την ρωσική κυβέρνηση. Ισχυρίστηκε πως οι Δυτικοί λένε ψέματα και πως η εικόνα αυτή που βγάζουν προς τα έξω είναι μέρος προπαγάνδας που θέλει να πλήξει το Σότσι και τη Ρωσία. Όλα αυτά που οι φωτογραφίες δείχνουν είναι προϊόν σαμποτάζ και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι τα προκαλούν ώστε να έχουν υλικό που θα προκαλέσει εντυπώσεις και θα συζητηθεί, υποστήριξε ο Κόζακ.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ισχυρισμός του αυτός αποδεικνύεται από το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες παρακολούθησης από τα δωμάτια των ξενοδοχείων και τα μπάνια! Οι κάμερες δείχνουν δημοσιογράφους να ανοίγουν τις βρύσες και να στρέφουν τις ντουζιέρες προς τους τοίχους αφήνοντας το νερό να τρέχει ενώ αυτοί φεύγουν από τα δωμάτια και λείπουν όλη μέρα.

Την στιγμή της παραδοχής του ότι τα δωμάτια και τα μπάνια παρακολουθούνται, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο γραμματέας του τον απομάκρυνε από τους δημοσιογράφους που έσπευσαν να ζητήσουν διευκρινίσεις. Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόζακ έσπευσε να ξεδιαλύνει το τοπίο και να καταλαγιάσει το θόρυβο που είχε ξεσπάσει λέγοντας πως ο αντιπρόεδρος αναφερόταν στις κάμερες που υπάρχουν στον περίγυρο των ξενοδοχείων και τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και πως μάλλον έγινε... παρεξήγηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης