Γερμανία: Ο αρχηγός της Γκεστάπο είναι θαμμένος σε εβραϊκό νεκροταφείο!

Γερμανία: Ο αρχηγός της Γκεστάπο είναι θαμμένος σε εβραϊκό νεκροταφείο!

O Χάινριχ Μίλερ, ένας από τους κύριους υπεύθυνους του Ολοκαυτώματος θάφτηκε σε ομαδικό τάφο εβραϊκού νεκροταφείου

Λιγότερες οι ακάλυπτες επιταγές τον Σεπτέμβριο
Γερμανία: Ο αρχηγός της Γκεστάπο είναι θαμμένος σε εβραϊκό νεκροταφείο!
Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild βάζοντας τέλος σε ένα από τα αναπάντητα ερωτήματα που άφησε πίσω του το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ. Μετά από 68 χρόνια ήρθε στο φως η κατάληξη του αρχηγού της Γκεστάπο, Χάινριχ Μίλερ. 

Σύμφωνα με την Bild, ο Μίλερ, ένας από τους κύριους υπεύθυνους του Ολοκαυτώματος, θάφτηκε σε εβραϊκό νεκροταφείο του Bερολίνου. Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφα ιστορικού που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, σύμφωνα με τα οποία ο Μίλερ, ο οποίος εξαφανίσθηκε στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου χωρίς να αφήσει ίχνη, τελικά ενταφιάσθηκε σε ομαδικό τάφο εβραϊκού νεκροταφείου του Βερολίνου!

Ο διευθυντής του Κέντρου Μνήμης της Γερμανικής Αντίστασης καθηγητής Γιοχάνες Τούχε, στηριζόμενος στα έγγραφα των ιστορικών αρχείων, ανέφερε πως «ο Μίλερ δεν επέζησε μετά το τέλος του πολέμου. Το πτώμα του ετάφη το 1945 σε ομαδικό τάφο του εβραϊκού νεκροταφείου Μπερλίν-Μίτε».
Κλείσιμο

Στο δημοσίευμα αναφέρεται  πλάνη των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BND), οι οποίες θεωρούσαν πως ο Μίλερ βρισκόταν στο Κάρλοβι Βάρι, της τότε Τσεχολσβακίας. Όμως αποδείχτηκε πως έκαναν λάθος. Από τον Αύγουστο 1945, το πτώμα του Μίλερ είχε βρεθεί σε προσωρινό τάφο κοντά στο παλιό υπουργείο Αεροπορίας του Ράιχ. Φορούσε στολή στρατηγού και στην εσωτερική αριστερή του στέπη βρέθηκε η υπηρεσιακή του ταυτότητα με τη φωτογραφία του. Η Bild δημοσιεύει επίσης έγγραφο του δημαρχείου του Μίτε του Βερολίνου όπου φαίνεται ότι ο Μίλερ ενταφιάσθηκε στο εβραϊκό νεκροταφείο της συνοικίας.

Σοκαρισμένη η εβραϊκή κοινότητα της Γερμανίας

Την έκπληξή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων της Γερμανίας Ντίτερ Γκράουμαν, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος από την αποκάλυψη. 

«Το ότι ένας από τους πιο βάρβαρους σαδιστές ναζί είναι θαμμένος σε εβραϊκό κοιμητήριο, αποτελεί κακόγουστη απρέπεια. Προσβάλλει κατάφωρα τη μνήμη των θυμάτων», δήλωσε στην Bild.

Ο  Μίλερ υπήρξε μία από τις σημαντικές προσωπικότητες του Τρίτου Ράιχ που δεν συνελήφθησαν. Συμμετείχε στη διάσκεψη της Βανζέε , τον Ιανουάριο 1942, που αποφάσισε την υιοθέτηση της "τελικής λύσης". Είχε υπό τις διαταγές του τον Αντολφ Άιχμαν, υπεύθυνο της οργάνωσης της υποδομής της επιχείρησης εξόντωσης των εβραίων, ο οποίος καταδικάσθηκε σε θάνατο και εκτελέσθηκε στο Ισραήλ το 1962.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης