Λουξεμβούργο: Γκέι και φιλελεύθερος ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Λουξεμβούργο: Γκέι και φιλελεύθερος ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ο λόγος για τον Ξαβιέ Μπέτελ, ο οποίος πέρασε ένα μέρος των σπουδών του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ο εφιάλτης της κυτταρίτιδας χτύπησε και τη Lopez!
Λουξεμβούργο: Γκέι και φιλελεύθερος ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, σπούδασε Νομική και πολιτικές επιστήμες - μάλιστα ένας μέρος των σπουδών του το έκανε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης - και, από το 2011, είναι δήμαρχος της πόλης του Λουξεμβούργου. 

Ο λόγος για τον Ξαβιέ Μπέτελ, ο οποίος, αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ του Λουξεμβούργου, θα είναι ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο 40χρονος Μπέτελ ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το 2010, με τον σύντροφό του, Γκοτιέ Ντεστενέ. Εκτοτε το ζευγάρι ζει τρισευτυχισμένο σε προάστιο του Μεγάλου Δουκάτο.   

Ο Μπέτελ που θα διαδεχτει τον κλειδοκράτορα του Λουξεμβούργο είναι ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων. Γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου του 1973 στο Λουξεμβούργο. Προσχώρησε στο Κόμμα των Φιλελεύθερων το 1988 και μέσα σε τρία χρόνια, ανέλαβε την αντιπροεδρία του κόμματος. Στην πατρίδα του θεωρείται, μετά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πιο αξιοσέβαστος πολιτικός της χώρας. Τον περασμένο Φεβρουάριο ανέλαβε τα ηνία του κόμματος των Φιλελεύθερων με το απίστευτο υψηλό ποσοστό 96,5%. Στην πατρίδα του, μετά τις εκλογές όπου το κόμμα του Γιούνκερ ήρθε πρώτο αν και αποδυναμωμένο, οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. 
Κλείσιμο

Το Φιλελεύθερο Κόμμα ανακοίνωσε ότι θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους για να βάλουν στο περιθώριο τον "κύριο ευρώ", Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επί 18 συναπτά έτη είχε αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο του Μεγάλου Δουκάτου. Τον Μπέτελ προωθεί ήδη το κόμμα του. Η πολιτική σύμπραξη για την περιθωριοποίηση του "κυρίου ευρώ", οδηγεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη αντιπολίτευση.

Η νέα κυβέρνηση στο Λουξεμβούργο αναμένεται να σχηματιστεί το Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης