Κατάρρευση κτιρίου με τουλάχιστον 70 εγκλωβισμένους στη Βομβάη

Κατάρρευση κτιρίου με τουλάχιστον 70 εγκλωβισμένους στη Βομβάη

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της συνοικίας όπου κατέρρευσε το κτίριο, στην ανατολική Βομβάη διέμεναν στο κτίριο εξήντα άνθρωποι

323 ζωές Αμερικανών χάθηκαν στο Αφγανιστάν το 2010
Κατάρρευση κτιρίου με τουλάχιστον 70 εγκλωβισμένους στη Βομβάη
Μια συγκλονιστική φωτογραφία έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα το γαλλικό πρακτορείο AFP με έναν επιζώντα που ανασύρθηκε από τα ερείπια του πενταώροφου κτιρίου που κατέρρευσε στο Μουμπάι, οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, εκεί όπου σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές έχουν παγιδευτεί περί τους 70 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 22 οικογένειες κατοικούσαν στο κτίριο που ανήκει σε δημοτικό οργανισμό. Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι στο κτίριο διέμεναν 40 έως 60 άνθρωποι. Επτά βγήκαν σώοι από τα ερείπια, σύμφωνα με εκπρόσωπο των αρχών της πόλης που αρχικά είχε κάνει λόγο για είκοσι αγνοούμενους.

Κλείσιμο
Εκσκαφείς προσπαθούν να μετακινήσουν μεγάλα κομμάτια μπετόν ώστε να επιτραπεί στα σωστικά συνεργεία να αρχίσουν το έργο του απεγκλωβισμού των ανθρώπων που καλούν σε βοήθεια.

Σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές του Μουμπάι, το κτίριο στέγαζε υπαλλήλους της τοπικής διοίκησης και τις οικογένειές, από τους οποίους είχε πρόσφατα ζητηθεί να το εγκαταλείψουν.

"Το κτίριο ήταν ηλικίας τριάντα ετών. Είχαμε ζητήσει από τους κατοίκους να το εγκαταλείψουν τον Απρίλιο και δεν τον έκαναν", δήλωσε αξιωματούχος της δημοτικής αρχής χωρίς να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους ζητήθηκε από τις οικογένειες να εκκενώσουν το κτίριο.

v






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης