Ομπάμα-Ασαντ: Τηλεοπτική «μάχη» πριν τον πόλεμο

Ομπάμα-Ασαντ: Τηλεοπτική «μάχη» πριν τον πόλεμο

Εξι συνεντεύξεις θα δώσει σήμερα ο Ομπάμα – Τί είπε στο CBS ο σύρος πρόεδρος – Νέες αποκαλύψεις για τη χρήση χημικών την 21η Αυγούστου από γερμανικά ΜΜΕ

Το tattoo της Τζούλιας!
Ομπάμα-Ασαντ: Τηλεοπτική «μάχη» πριν τον πόλεμο
Τηλεοπτικός... «μαϊντανός» γίνεται ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μία προσπάθεια να πείσει την αμερικανική γνώμη για την αναγκαιότητα του πολέμου στη Συρία καθώς σήμερα ξεκινά μαραθώνιος διαβουλεύσεων στο Κογκρέσο.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα δώσει μέσα σε ένα 24ωρο τουλάχιστον έξι τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε αμερικανικά δίκτυα την ώρα που ο σύρος ομόλογός του, σε συνέντευξή του σε αμερικανικό κανάλι, προειδοποιεί τη Δύση για αντίποινα σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης από την Ουάσινγκτον.

Ο πλανητάρχης προετοιμάζει το έδαφος εν όψει του αυριανού διαγγέλματος προς το αμερικανικό έθνος, την ώρα που ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Ασαντ, μετά από πολλά χρόνια αποφάσισε να δώσει συνέντευξη σε αμερικανικό μέσο επιλέγοντας το CBS και τον δημοσιογράφο, Τσαρλς Ρόις, για να στείλει το δικό του μήνυμα στη Δύση.(Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο σύρος πρόεδρος στον Τσαρλς Ρόις
Κλείσιμο
εδώ)


Με αφορμή την κρίσιμη συνεδρίαση στο Κογκρέσο για πλήγμα στη Συρία, ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα φιλοπολεμικό κλίμα στις ΗΠΑ. Την Τετάρτη ξεκινά η πρώτη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Γερουσίας και όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, τα πράγματα στη Γερουσία θα είναι πιο εύκολα για τον Ομπάμα καθώς αναμένεται να λάβει το πράσινο φως για τον πόλεμο.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Απαιτείται πλειοψηφία 217 ψήφων για να περάσει ή να καταψηφιστεί το ψήφισμα (το οποίο ακόμη δεν έχει καταρτιστεί για το δεύτερο Σώμα του Κογκρέσου). Όπως και στη Γερουσία, έχει διαμορφωθεί μία ετερόκλητη ομάδα αντιτιθέμενων, στην οποία συνυπάρχουν ακραίοι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί εναντίον του πολέμου, ωστόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων , οι "φωνές" κατά του πολέμου αναμένεται να είναι πιο πολλές.

Την ίδια ώρα, γερμανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι συριακές δυνάμεις μπορεί να έκαναν χρήση χημικών την 21η Αυγούστου εν αγνοία του Μπασάρ Αλ Ασαντ. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Bild", που επικαλείται τις γερμανικές που επικαλείται τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, ο στρατός της Συρίας μπορεί να έκανε χρήση νευροπαραλυτικών αερίων χωρίς να είχε δώσει το πράσινο φως ο ηγέτης της Συρίας.

Σε διπλωματικό επίπεδο, η Σαουδική Αραβία εκδήλωσε την πρόθεσή της να συνδράμει στρατιωτικά τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.



Στο μεταξύ, στον ρωσικό τύπο βλέπουν το φως της δημοσιότητας σενάρια για την αεράμυνα της Συρίας. Στην πατρίδα του Ασαντ υπάρχουν έξι χιλιάδες μονάδες πεπαλαιωμένων σοβιετικών συστημάτων, αναφέρουν ρωσικά δημοσίευμα προσθέτοντας επίσης πως είναι άγνωστος ο αριθμός των Ρώσων μισθοφόρων που έχουν αναπτυχθεί στο συριακό έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται στα χέρια του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαιν Κι Μουν, το «πολυπόθητο» πόρισμα των επιθεωρητών για τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία, ενώ σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες αναμένεται η δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης . Ωστόσο, οι ΗΠΑ, που έχουν ήδη δημοσιεύσει τα δικά τους πειστήρια για την χρήση χημικών από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασαντ, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να περιμένουν την δημοσιοποίηση της έκθεσης αλλά μόνο την απόφαση του Κογκρέσου για να προχωρήσουν στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος της Δαμασκού.

Με το χτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία, η Ουάσινγκτον θέλει να στείλει μήνυμα και στην Τεχεράνη, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα αξιωματούχους του Λευκού Οίκου , την ώρα που η ιρανική κυβέρνηση διαμηνύει πως θα πολεμήσει στο πλευρό του Ασαντ.

Αμερικανικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν επίσης πως οι Ισραηλινοί θα είναι οι πρώτοι που θα ενημερωθούν σε περίπτωση επέμβασης στη Συρία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης