«Ήρεμος» ο Άσαντ αρνείται την επίθεση με τα χημικά

«Ήρεμος» ο Άσαντ αρνείται την επίθεση με τα χημικά

Ο σύρος πρόεδρος «δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία» αλλά ότι οι Σύροι «ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν» - Ωρα μηδέν για επίθεση «αστραπή» στη Συρία - Συζήτηση θρίλερ σήμερα στο αμερικανικό Κογκρέσο - Πολεμικό διάταγμα την Τρίτη από Ομπάμα

«Ήρεμος» ο Άσαντ αρνείται την επίθεση με τα χημικά
Έπειτα από τo ψυχροπολεμικό κλίμα στη G20 και την είδηση που εξαπλώθηκε «per terram per mare» ότι οι ηγέτες συμφώνησαν ότι... διαφώνησαν ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη έπειτα από δύο χρόνια σε αμερικανικό δίκτυο. (από τον Δεκέμβριο του 2011 που μίλησε στην Barbara Walters στο ABC).

Σε συνέντευξή του στο βετεράνο δημοσιογράφο του CBS, Τσάρλι Ρόουζ, O Άσαντ αρνείται για άλλη μία φορά  ότι βρίσκεται πίσω από την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά τον Αύγουστο στα περίχωρα της Δαμασκού.

Κλείσιμο
«Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή» δήλωσε ο δημοσιογράφος  στο CBS, την ώρα που η Ουάσινγκτον απειλεί τη Δαμασκό με αεροπορικές επιθέσεις κατηγορώντας την ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση.

«Το σημαντικότερο πράγμα που είπε είναι ότι δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου", πρόσθεσε ο αμερικανός δημοσιογράφος.

Αποσπάσματα της συνέντευξης με τον σύρο πρόεδρο αναμένεται να προβληθούν το πρωί της Δευτέρας (07:00 - 09:00 π.μ.) από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ενώ όλη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από άλλο δίκτυο, το PBS, στις 9 το βράδυ.

Ο σύρος πρόεδρος επίσης «δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία» αλλά ότι οι Σύροι «ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν» για το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με τον Ρόουζ.

Ο Ασαντ προειδοποίησε, σύμφωνα με τον αμερικανό δημοσιογράφο, πως αν υπάρξει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας από τις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξουν αντίποινα από τους συμμάχους της Συρίας.

Η χώρα έχει προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσε για να αντιμετωπίσει μια επίθεση, είπε ο Ρόουζ επικαλούμενος δήλωση του Ασαντ, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημοσιογράφου εμφανίστηκε στη συνέντευξη ήρεμος.

Η συνέντευξη έγινε την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Δαμασκό. Ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από τον διευθυντή του CBS News Jeffrey Fager, αλλά και τον παραγωγό του «60 minutes». Σε e-mail που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ο κ. Fager δήλωσε: «Ήταν μία συνέντευξη σκληρή, κατατοπιστική και συναρπαστική, που κράτησε πάνω από μία ώρα».

«Η ασφάλεια γύρω από τον σύρο πρόεδρο ήταν έντονη, ωστόσο ο ίδιος εμφανίστηκε ήρεμος, χαλαρός και γεμάτος από αυτοπεποίθηση. Γνωρίζει ότι μια επίθεση μπορεί να έρθει σύντομα, φάνηκε όμως μέσα από τη συνέντευξη ότι προσπαθεί σκληρά να αποτρέψει κάτι τέτοιο», επισημαίνει ο ίδιος.

Τα ξένα μέσα μιλούν για αυτή την δημοσιογραφική επιτυχία του δημοσιογράφου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο Ρόουζ  «έχει το θέμα της χρονιάς», ενώ σχολιάζουν ότι σε αυτό βοήθησε όλο το team που συνεργάζεται με τον ίδιο και έχει από κοντά χρόνια τώρα τον σύρο πρόεδρο.  Παρόμοια σχόλια κατακλύζουν και τα social media.









Ο βετεράνος δημοσιογράφος Τσάρλι Ρόουζ


Την ίδια ώρα το Πεντάγωνο προετοιμάζει επιθέσεις στη Συρία μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης απ' ό,τι προβλεπόταν αρχικά, οι οποίες θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές του Πενταγώνου, σχεδιάζεται ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων, το οποίο θα ακολουθήσουν επιθέσεις σε στόχους που δεν καταστράφησαν ή δεν επλήγησαν κατά την πρώτη επίθεση.

Σήμερα ο Ομπάμα θα εμφανιστεί σε συνεντεύξεις σε έξι τηλεοπτικά δίκτυα, στο πλαίσιο της επικοινωνίας να πείσει και την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ. Σήμερα επίσης θα πραγματοποιηθεί απόρρητη ενημέρωση μελών του Κογκρέσου για τα τεκταινόμενα στη Συρία.

Βίντεο σοκ από χημικά στη Συρία ανακάλυψε το CNN


Την ώρα που το ερώτημα κατά πόσον τα βίντεο που έδειξαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στην επιτροπή πληροφοριών της Γερουσίας και δημοσιεύθηκαν από το δίκτυο CNN αποτελούν αληθινά στοιχεία για τη χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ ή αποτελούν προϊόν συρραφής εξακολουθεί να μένει αναπάντητο, τα νέα σενάρια πολέμου παραμένουν στο τραπέζι...

Οι αμερικανικές υπηρεσίες υποστηρίζουν πως οι σκηνές στα εν λόγω βίντεο που δείχνουν ημίγυμνους άνδρες πεσμένους στο έδαφος με σπασμούς και προβλήματα αναπνοής και παιδιά που ψυχορραγούν σε σκοτεινούς κλειστούς χώρους όπου ακούγονται κραυγές πόνου και προσευχές, αποδεικνύουν τη χρήση χημικών και μάλιστα του αερίου σαρίν, αλλά το αμερικανικό δίκτυο υπογραμμίζει πως δεν είναι εύκολο να αποδείξουν ποιος ευθύνεται για αυτές τις επιθέσεις με χημικά όπλα.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης