Αν και δεν προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι η επίθεση σκότωσε έξι «ναρκοτρομοκράτες» σε διεθνή ύδατα.
Ωστόσο, η αστυνομία του Τρινιντάντ δήλωσε ότι κάτοικοι του χωριού Λας Κούεβας ανέφεραν ότι οι δύο πολίτες βρίσκονταν στο βυθισμένο σκάφος, αλλά δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν τον θάνατό τους. Ένας από τους δύο ήταν ένας 26χρονος ψαράς που σχεδίαζε να επιστρέψει στην Τρινιντάντ και Τομπάγκο έπειτα από τρεις μήνες που πέρασε με την οικογένειά του στη Βενεζουέλα.
Τουλάχιστον 27 άτομα έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σε παρόμοιες επιθέσεις στα ανοικτά των ακτών της Βενεζουέλας, οι οποίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση Τραμπ, είναι απαραίτητες για την προστασία των ΗΠΑ από τα ναρκωτικά που διακινούνται λαθραία από τη Βενεζουέλα.
Σε απάντηση στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή, ο Nicolás Maduro διέταξε την Τετάρτη τη διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων και δήλωσε ότι κινητοποιεί τον στρατό, την αστυνομία και την πολιτοφυλακή για την υπεράσπιση της χώρας του.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.