Νεκροί οι τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες που αγνοούνταν στη Λιθουανία
Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι ακριβώς συνέβη, είναι πραγματικά τραγικό και οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους οικείους τους, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
Νεκροί είναι οι τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στη Λιθουανία, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε.
Ο Ρούτε, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαρσοβία, ανέφερε ότι έλαβε την πληροφορία για τον θάνατο των στρατιωτών, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για τις συνθήκες του περιστατικού. «Πρόκειται για πολύ πρώιμες πληροφορίες, δεν γνωρίζουμε ακόμα τι ακριβώς συνέβη. Είναι πραγματικά τραγικό και οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες και τους οικείους τους» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Όπως μετέδωσε η λιθουανική δημόσια ραδιοτηλεόραση LRT, οι τέσσερις στρατιώτες είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο πεδίο εκπαίδευσης του στρατηγού Σιλβέστρας Ζουκάουσκας, στην πόλη Παμπράντε, λιγότερο από δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου τους ούτε έχουν ανακοινωθεί περισσότερες πληροφορίες από το Πεντάγωνο ή τις λιθουανικές Αρχές.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας