Περισσότεροι από
120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην
Τουρκία από την αρχή του έτους εξαιτίας της κατανάλωσης
νοθευμένου αλκοόλ, σύμφωνα με καταμέτρηση του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.
Στην πρωτεύουσα Άγκυρα έχουν βρει τον θάνατο 54 άνθρωποι και περίπου 40 άλλοι νοσηλεύονται σε
μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), μετέδωσε σήμερα το Anadolu, το οποίο στις 7 Φεβρουαρίου έκανε λόγο για 70 θανάτους στην Κωνσταντινούπολη από τα μέσα Ιανουαρίου. Τουλάχιστον 33 από τα θύματα στην Κωνσταντινούπολη είναι Ουζμπέκοι, σύμφωνα με το προξενείο του Ουζμπεκιστάν.
Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως αρκετοί θάνατοι καταγράφηκαν σε εστιατόριο που πωλούσε νοθευμένο αλκοόλ έναντι 60 τουρκικών λιρών (1,60 ευρώ) το λίτρο.
Ένα λίτρο ρακί, παραδοσιακό ποτό το οποίο στην Τουρκία είναι αρωματισμένο με γλυκάνισο, πωλείται στα καταστήματα γύρω στις 1.300 τουρκικές λίρες (35 ευρώ).
Προφυλακιστέοι έχουν κριθεί περίπου 30 ύποπτοι που κατηγορούνται για συμμετοχή στην παραγωγή ή πώληση λαθραίων αλκοολούχων ποτών σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει το Anadolu.
Κύματα μαζικών δηλητηριάσεων εξαιτίας κατανάλωσης νοθευμένου αλκοόλ έχουν καταγραφεί αρκετές φορές στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια: 84 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε 22 από τους 81 νομούς της χώρας τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο.
Ιδιοκτήτες καταστημάτων κατηγορούν τη συντηρητική κυβέρνηση ως έμμεσα υπεύθυνη, εξαιτίας της υψηλής φορολόγησης για τα αλκοολούχα ποτά που – όπως υποστηρίζουν – ενθαρρύνει το λαθρεμπόριο. Ο πρόεδρος
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται από αντιπάλους του ότι επιδιώκει να εξισλαμίσει την τουρκική κοινωνία, έχει πάρει δημόσια θέση εναντίον της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων.
Ειδήσεις σήμερα:
Τι θέλει η Ρωσία και τι διεκδικούν οι ΗΠΑ από την Ουκρανία - Το μέλλον της χώρας με το σχέδιο Τραμπ
Νέο επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου κατά Κανέλλη: Έκανε καριέρα στη χούντα, έρχεται από τη βίλα της στη Βουλή κάθε 6 μήνες
Μία 73χρονη και η κόρη της οι αρχηγοί του κυκλώματος μαστροπείας που εξαρθρώθηκε - Νάρκωναν γυναίκες για να τις εκδίδουν