Γαλλία: Έξτρα εισιτήριο για την Τζοκόντα θέλει να βάλει η διευθύντρια του Λούβρου
Το 2031 αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες ανακαίνισης στο Μουσείο του Λούβρου, προκειμένου να υπάρξει ένας νέος χώρος και μία ανεξάρτητη είσοδος για πρόσβαση στην Τζοκόντα
Η πρόεδρος του Λούβρου, Λοράνς Ντε Καρ, θέλει να θεσπιστεί ένα εισιτήριο για την Τζοκόντα, το οποίο οι επισκέπτες θα πρέπει να αγοράσουν επιπλέον από εκείνο για την είσοδό τους στο δημοφιλέστερο παγκοσμίως μουσείο, δήλωσε η ίδια σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.
«Η ιδέα είναι να έχουμε ένα εισιτήριο για το Λούβρο, που θα προσφέρει πρόσβαση στις μόνιμες συλλογές και εκθέσεις (…) και εάν το επιθυμείτε να δείτε την Τζοκόντα, θα υπάρχει ένα επιπλέον εισιτήριο για την Τζοκόντα», είπε η Ντε Καρ.
Έπειτα από μια προειδοποίηση που η Λοράνς ντε Καρ απηύθυνε προς την υπουργό Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί σχετικά με την κατάσταση του μουσείου, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προέβη σε σειρά ανακοινώσεων στα τέλη Ιανουαρίου σχετικά με την ανακαίνιση του Λούβρου.
Ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2031 προκειμένου να υπάρξει ένας νέος χώρος και μία ανεξάρτητη είσοδος για πρόσβαση στην Τζοκόντα.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.