Είναι καιρός να αρθούν οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοσταθμό ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.
Ο Ορμπάν δήλωσε πως η ΕΕ θα πρέπει να προσαρμοστεί σε μια νέα εποχή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στο Λευκό Οίκο, και θα πρέπει να δημιουργήσει μια σχέση με τη Ρωσία που να είναι «απαλλαγμένη από κυρώσεις».
Ο ούγγρος πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμα πως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στον προσωπάρχη του, τον Άνταλ Ρογκάν, το μόνο που πέτυχαν ήταν να ενισχύσουν τη θέση αυτού του τελευταίου.
Οι ΗΠΑ επέβαλαν νωρίτερα αυτό το μήνα κυρώσεις σε βάρος του Ρογκάν, στελέχους της ουγγρικής κυβέρνησης και κύριου συνεργάτη του Ορμπάν, για φερόμενη διαφθορά.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας