Η σύλληψη του Παρκ Σουν-Κουάν έρχεται μετά από αστυνομική έρευνα που διαπίστωσε ότι το εργοστάσιο βιαζόταν να τηρήσει τις προθεσμίες παραγωγής.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πολλαπλά ζητήματα ασφάλειας στο εργοστάσιο, όπως την αδυναμία αντιμετώπισης των ποιοτικών ελαττωμάτων στις μπαταρίες και της πρόσληψης ανειδίκευτου προσωπικού για το χειρισμό επικίνδυνων υλικών.
Υποστήριξαν ακόμη ότι η Aricell παραπλανούσε τις αρχές κατά τις επιθεωρήσεις ποιότητας που αφορούσαν συμβάσεις με τον νοτιοκορεατικό στρατό.
BREAKING: At least 21 people killed in fire at South Korean lithium battery plant - Yonhap pic.twitter.com/PfZItgRLr7
Η πυρκαγιά στις 24 Ιουνίου ήταν μία από τις χειρότερες καταστροφές σε εργοστάσιο στη Νότια Κορέα τα τελευταία χρόνια. Τα θύματα ήταν κυρίως αλλοδαποί εργάτες, από χώρες όπως η Κίνα και το Λάος.
Την ώρα της πυρκαγιάς, το εργοστάσιο της Aricell είχε αποθηκευμένες περίπου 35.000 κυψέλες μπαταριών στον δεύτερο όροφο, όπου γινόταν ο έλεγχος και η συσκευασία.
Κλείσιμο
Καθώς το λίθιο μπορεί να αντιδράσει έντονα με το νερό όταν καίγεται, οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ξηρή άμμο για να σβήσουν την πυρκαγιά, η οποία χρειάστηκε αρκετές ώρες για να τεθεί υπό έλεγχο.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη