Διεθνές ένταλμα σύλληψης για έναν Ουκρανό δύτη σχετικά με τα σαμποτάζ στους αγωγούς αερίου Nord Stream 1 και 2 εξέδωσαν οι γερμανικές αρχές αφού διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας που μέχρι προσφατα ζούσε στην Πολωνία έχει διαφύγει σε άγνωστη κατεύθυνση
Σύμφωνα με το ARD την Süddeutsche Zeitung και την Die Zeit, ο εκπαιδευτής δυτών από την Ουκρανία με όνομα Volodymyr Z. φέρεται να ήταν μέλος της ομάδας δυτών που προκάλεσε τις εκρηξεις στους δύο αγωγούς αερίου το 2022.
Κατά τα ίδια δημοσιεύματα ο άνδρας έχει διαφύγει από την Πολωνία καθώς φέρεται να ενημερώθηκε για το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τις γερμανικές αρχές.
Όπως μεταδίδει η Bild ο άνδρας αυτός στο παρελθόν είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφους για τυχόν εμπλοκή του στα σαμποτάζ και είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή δηλώνοντας έκπληκτος.
Οι γερμανικές αρχές, κατά τη δημοσιεύματα, φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει άλλα δύο άτομα από την Ουκρανία, έναν άνδρα και μια γυναίκα, για εμπλοκή τους στα δύο σαμποτάζ χωρίς, όμως, να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.
Τα σαμποτάζ είχαν ανακλυφθεί τον Σεπτέμβριο του 2022, έξι μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στους αγωγούς που μεταφέρουν άεριο από τη Ρωσία στη Γερμανία με έρευνα να διεξάγεται στη Γερμανία, την Δανία και τη Σουηδία.
Η προηγμένη τεχνολογία της Dyson Spot+Scrub AI Robot αναλαμβάνει τη δύσκολη δουλειά και εμείς μπορούμε να απολαύσουμε ένα άνετο και πεντακάθαρο σπίτι, ακριβώς όπως το θέλουμε.
Οι πρόσφατοι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέδειξαν το πρόβλημα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση, κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τους ίδιους, αλλά συνολικά την ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους. Και αυτό ενώ η λύση είναι και απλή και προφανής.
Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κάθε σταγόνα φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ μας θυμίζει ότι η ενυδάτωση δεν είναι μόνο καθημερινή συνήθεια, αλλά μια πράξη φροντίδας για τον οργανισμό και τη φύση.