Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης ανέλαβαν απόψε την ευθύνη για την πυραυλική επίθεση εναντίον του φορτηγού πλοίου «Lycavitos» στον Κόλπο του Άντεν. Στην ενημέρωση των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών γίνεται λόγος για «βρετανικό πλοίο».
Το υπό σημαία Μπαρμπέιντος πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου διαχειρίζεται η Helikon Shipping Enterprises, η οποία έχει γραφεία στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στη Νταλιάν της Κίνας. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ελληνόκτητο πλοίο και χαρακτήρισε «κατατοπιστικές» – χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες – τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας UKMTO.
Το απόγευμα η UKMTO ενημέρωσε πως έλαβε αναφορά για έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε πλοίο, περίπου 85 ναυτικά μίλια ανατολικά του Άντεν, προσθέτοντας ότι το πλήρωμά του είναι ασφαλές. Τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκαν, επιβεβαίωσε και η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey, η οποία ανέφερε μικρής έκτασης ζημιές που προκάλεσαν θραύσματα του πυραύλου.
Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι Χούτι εξαπολύουν επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, κάνοντας λόγο για ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπείται από τον ισραηλινό στρατό.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.