Ρίσι Σούνακ: Σάλος στη Βρετανία για το στοίχημα 1.000 λιρών με τον Πιρς Μόργκαν ότι θα απελάσει μετανάστες

Ρίσι Σούνακ: Σάλος στη Βρετανία για το στοίχημα 1.000 λιρών με τον Πιρς Μόργκαν ότι θα απελάσει μετανάστες

Δεν είμαι άνθρωπος που βάζει στοιχήματα και αιφνιδιάστηκα, δήλωσε στο BBC - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

sunak-
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα ότι «αιφνιδιάστηκε» για να δικαιολογήσει ότι δέχθηκε να βάλει στοίχημα 1.000 στερλίνες ότι η κυβέρνησή του θα στείλει αιτούντες άσυλο στην Ρουάντα πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο Σούνακ δέχθηκε επικρίσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία σημείωσαν ότι το στοίχημα που έβαλε με τον παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν ήταν κακόγουστο και ότι δείχνει πως δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα σχετικά με τις ανησυχίες των απλών ψηφοφόρων.

Βάσει του σχεδίου Ρουάντα, το οποίο δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί, οι αιτούντες άσυλο που φτάνουν στις νότιες ακτές της Αγγλίας με μικρά, φουσκωτά σκάφη θα στέλνονται στη Ρουάντα.

Βίντεο με το στοίχημα με τον παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν:

Rishi Sunak makes £1000 bet with Piers Morgan that Rwanda flights will leave before next election


Σήμερα ο Σούνακ δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε όταν του προτάθηκε να βάλουν στοίχημα, αλλά δεν παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος.

«Δεν είμαι άνθρωπος που βάζει στοιχήματα, και αιφνιδιάστηκα τελείως σε αυτήν την συνέντευξη», δήλωσε στο BBC. «Αυτό που ήθελα να περάσω, αιφνιδιάστηκα εντελώς, ήταν στην πραγματικότητα για την πολιτική της Ρουάντα και για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, που είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ».

Μέχρι στιγμής κανένας αιτών άσυλο δεν έχει σταλεί στην Ρουάντα καθώς το σχέδιο αυτό έχει μπλοκαριστεί από τα δικαστήρια.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να υιοθετηθεί νομοθεσία στο κοινοβούλιο που θα κηρύσσει την Ρουάντα ασφαλή χώρα για τους αιτούντες άσυλο σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τον αποκλεισμό του σχεδίου από τα δικαστήρια.

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα σημείωσε ότι το στοίχημα που έβαλε ο πλουσιότερος Βρετανός πρωθυπουργός δείχνει ότι αυτός δεν κατανοεί τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι που βρίσκονται αντιμέτωποι με την αύξηση των δόσεων των στεγαστικών δανείων και των τιμών των τροφίμων, ενώ υψηλόβαθμος πολιτικός του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας χαρακτήρισε το στοίχημα «χυδαίο».

Κλείσιμο
Στην ερώτηση αν κατανοεί τις οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα συνηθισμένα νοικοκυριά, ο Σούνακ απάντησε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η μείωση του πληθωρισμού διότι η κρίση του κόστους διαβίωσης είναι το πιο πιεστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες οικογένειες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Η πρώτη φωτογραφία του Καρόλου με την Καμίλα μετά την διάγνωση με καρκίνο

Διδυμότειχο: Πήγαν το κορίτσι στον παιδίατρο και τους είπε ότι είναι μία γριπούλα, λέει ο παππούς της 9χρονης

Ναυάγιο Ζακύνθου: Οι κληρονόμοι των ιδιοκτητών του πλοίου το διεκδικούν από το Δημόσιο - Αύριο η υπόθεση στον Άρειο Πάγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης